Σωστή φροντίδα δοντιών: 10 συμβουλές για καλύτερη περιποίηση

PLUS

Σωστή φροντίδα δοντιών: 10 συμβουλές για καλύτερη περιποίηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Σωστή φροντίδα δοντιών: Τα βήματα για ένα υγιεινό και όμορφο χαμόγελο

04.10.2022 | 13:02

Aκολουθούν 10 tips για τη σωστή φροντίδα δοντιών και χωρίς εκείνες τις φθορές που τα καταστρέφουν. Θαύματα δεν γίνονται όσον αφορά την υγεία των δοντιών μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα φροντίσουμε για να διατηρήσουμε υγιή. Παρακάτω ακολουθούν 10 tips από το news4health, για να διατηρήσουμε τα δόντια μας υγιή και χωρίς εκείνες τις φθορές που τα καταστρέφουν. Οι γενικοί κανόνες είναι οι εξής:

1. Αποφεύγετε τα γλυκά

Σε όλους μας αρέσουν τα γλυκά, αυτό όμως κάνει τα δόντια μας πολύ επιρρεπή στην τερηδόνα. Τα σάκχαρα των γλυκών μεταβολίζονται από τα βακτήρια του στόματος και διασπώνται σε οξέα που με την σειρά τους προκαλούν την τερηδόνα.

2. Επισκεφτείτε τον οδοντίατρο 2 φορές τον χρόνο, για καθαρισμό και έλεγχο των δοντιών σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι αν και το επιθυμούν δυσκολεύονται να το καταφέρουν. Ο καλύτερος τρόπος είναι να κανονίζετε με τον γιατρό σας το επόμενο ραντεβού σας ακόμη και για 6 μήνες μετά. Μια υπενθύμιση από το ιατρείο, μια δυο μέρες πριν από το προκαθορισμένο ραντεβού θα βοηθήσει να κρατήσετε την υπόσχεση απέναντι στον εαυτό σας.

3. Φροντίστε το δόντι για το οποίο σας έχει μιλήσει ο οδοντίατρος σας

Τοποθετήστε την στεφάνη, το ένθετο, την γέφυρα ή το εμφύτευμα που ο γιατρός προτείνει. Κανείς δεν θέλει να ασχολείται πολύ χρόνο με τα δόντια του, αλλά η έγκαιρη αντιμετώπιση γλυτώνει από τα προβλήματα που αθροίζονται με τον χρόνο και οδηγούν σε κακή στοματική υγεία.

4. Αποφύγετε να μασάτε σκληρά αντικείμενα…

όπως παγάκια, σκληρές καραμέλες, στυλό ή τα νύχια σας γιατί μπορεί να προκαλέσετε σπασίματα των δοντιών, των σφραγισμάτων ή ακόμη και των προσθετικών εργασιών.

5. Διακόψτε το κάπνισμα

Εκτός από τους κινδύνους που γνωρίζετε, το κάπνισμα είναι κακό και για την στοματική σας υγεία. Προκαλεί κακή αναπνοή, κιτρίνισμα των δοντιών, περιοδοντική νόσο και σχετίζεται με τον καρκίνο του στόματος.

6. Αγοράστε μια επαναφορτιζόμενη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

Οι περισσότεροι άνθρωποι που την έχουν ήδη χρησιμοποιήσει, αισθάνονται πως τους βοηθά να διατηρούν καλή στοματική υγιεινή.

7. Αν τρίζετε τα δόντια σας την νύχτα ζητήστε από τον οδοντίατρο σας ένα νάρθηκα προστασίας των δοντιών σας για να εμποδίσετε την φθορά τους.

Ο νάρθηκας δεν μπορεί να σταματήσει το πρόβλημα του βρυγμού, σίγουρα όμως θα σας προστατέψει από τις συνέπειες του.

8. Αν κάνατε λεύκανση πριν από ένα χρόνο ή και περισσότερο, δοκιμάστε ένα σύντομο φρεσκάρισμα του αποτελέσματος που επιτύχατε.

Χρησιμοποιείστε τους νάρθηκες της λεύκανσης και λευκαντική ουσία για ένα ή δύο βράδια. Θα ανανεώσετε το αρχικό αποτέλεσμα και θα εξοικονομήσετε το κόστος της λεύκανσης που θα χρειαστείτε σε 5 χρόνια.

9. Αρχίστε να καθαρίζετε την μικροβιακή πλάκα ανάμεσα στα δόντια σας.

Το 40% των οδοντικών επιφανειών δεν καθαρίζονται με την οδοντόβουρτσα. Με οδοντικό νήμα ή μεσοδόντια βουρτσάκια επιτυγχάνετε καλύτερη υγιεινή στα δόντια και τα ούλα σας και μειώνετε την εμφάνιση προβλημάτων.

10. Βελτιώστε την εικόνα του χαμόγελου σας

Αν η λεύκανση των δοντιών ή η διόρθωση του σχήματος ενός δοντιού, σας προσφέρει την ικανοποίηση και την σιγουριά που χρειάζεστε για να χαμογελάτε πλατιά, γιατί να μην το κάνετε; Η καλή υγεία των δοντιών μας προσφέρει σιγουριά και αυτοπεποίθηση, επιτρέποντας μας να χαμογελάμε πλατιά. Έχει αποδειχτεί πως με το χαμόγελο αυξάνεται το προσδόκιμο της επιβίωσης των ανθρώπων.

Ετικέτες
Exit mobile version