Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναρκωτικά: Εικόνα ζούγκλας σε καλλιέργεια κάνναβης
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά: Εικόνα ζούγκλας σε καλλιέργεια κάνναβης

Ναρκωτικά: Επιχείρηση και στην Εθνική Οδό Πύργου-Ζαχάρως με συλλήψεις χασισοκαλλιεργητών.

Σαν να έχει αλλάξει πολύ το… φυσικό τοπίο σε αρκετές περιοχές της χώρας, αφού συγκεκριμένες ομάδες «καλλιεργητών» επιμένουν να δημιουργούν ολόκληρες φυτείες από δένδρα κάνναβης! Μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών, που περιήλθαν στους αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, σε εφαρμογή του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου, που εφαρμόζεται στο πεδίο αυτό, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. Οι πολυάριθμοι αστυνομικοί, που πήραν μέρος, βρέθηκαν μέσα σε τοπίο… ζούγκλας, καθώς εντοπίστηκε σε εξαιρετικά δύσβατη αγροτική περιοχή, του Δήμου Ηρακλείου, φυτεία σε εννέα διαφορετικά επίπεδα με συνολικά 159 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς, ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους μέχρι και τριών μέτρων.

Αφού εκριζώθηκαν από την αστυνομική δύναμη, στη συνέχεια κατασχέθηκαν και συνελήφθη ημεδαπός, ο οποίος εντοπίσθηκε πολύ κοντά και φάνηκε ότι είχε άμεση σχέση. Στους χώρους της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αντικείμενα και πειστήρια σχετιζόμενα με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για εντοπισμό και σύλληψη των μελών της υπόλοιπης ομάδας των δραστών.

Και στη Ζαχάρω

Τις ίδιες ώρες, σε μία άλλη περιοχή της χώρας, στην Εθνική Οδό Πύργου Ζαχάρως, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα, της κατοχής, της καλλιέργειας ναρκωτικών και της παράβασης του νόμου περί όπλων. «Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν τους κατηγορούμενους, να κινούνται με αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Πύργου Ζαχάρως και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν βρήκαν και κατάσχεσαν 1.250 γραμμάρια κάνναβης. Σε έρευνες, που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων, σε περιοχές της Ηλείας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν συνολικά τα εξής:

  • 15 κιλά και 516 γραμμάρια κάνναβης (ημίχλωρη και αποξηραμένες κορφάδες), 18 δενδρύλλια κάνναβης και μία επαναληπτική κυνηγητική καραμπίνα.
  • Επισημαίνεται ότι τα 15.303 γραμμάρια κάνναβης, βρέθηκαν στην οικία του ενός από τους κατηγορούμενους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις