Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μέχρι και σε νοσοκομεία “ψάρευε” θύματα η “οικιακή βοηθός” της Θεσσαλονίκης
ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι και σε νοσοκομεία “ψάρευε” θύματα η “οικιακή βοηθός” της Θεσσαλονίκης

Επόμενο στάδιο, να ειδοποιεί τετραμελή ομάδα διαρρηκτών

Παρουσιαζόταν σε ηλικιωμένους, για τους οποίους είχε κάνει από πριν με τους συνεργούς της, «έρευνα οικογενειακής κατάστασης», ως πρόθυμη «οικιακή βοηθός», στη δύσκολη καθημερινότητά τους.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε μία περίπτωση εντοπισμού υποψήφιου θύματος, δεν δίστασε να μπει και σε νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν μια ηλικιωμένη γυναίκα. Εκμεταλλευόμενη τη μοναξιά της, της συστήθηκε σαν «αποκλειστική βοηθός», απέσπασε την εμπιστοσύνη της με λόγια παραπλανητικά και  την επισκέφθηκε, όταν πήρε εξιτήριο, στο σπίτι, όπου αντελήφθη,  που έκρυβε τα χρήματά της. Επόμενο στάδιο, να ειδοποιεί τετραμελή ομάδα διαρρηκτών, οι οποίοι, με τις ακριβείς πληροφορίες, που λάμβαναν από την «οικιακή βοηθό», έμπαιναν στα σπίτια, πήγαιναν κατ’ ευθείαν στα σημεία, που τους ενδιέφεραν και άρπαζαν μετρητά και κοσμήματα.

«Ειδικότερα», αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας,  «όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, 46χρονη ημεδαπή, εργαζόμενη ως οικιακή βοηθός σε σπίτια ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά και των Συκεών, από τον Φεβρουάριο του 2019 έως τον Ιούλιο του 2022 και με τη βοήθεια τεσσάρων ακόμη ατόμων, προχώρησε σε κλοπές:

Μετρητά και κοσμήματα

· Χρηματικών ποσών το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχεται σε 150.000 ευρώ και

· κοσμημάτων με εκτιμώμενη αξία 60.000 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες».

Στη συνέχεια αναλύεται ο τρόπος δράσης, τόσο της ίδιας, όσο και των φυσικών αυτουργών των διαρρήξεων:

«Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης ήταν η επιτηδευμένη προσέγγιση των ηλικιωμένων υποψήφιων θυμάτων από τη 46χρονη, η οποία μόλις ξεκινούσε την εργασία στις οικίες τους, αυτόματα αποκτούσε γνώση και πρόσβαση στα σημεία όπου εναπόθεταν χρηματικά ποσά και κοσμήματα. Σε μία περίπτωση μάλιστα, προσέγγισε ηλικιωμένη γυναίκα το διάστημα που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και αφού της συστήθηκε ως αποκλειστική βοηθός, την επισκέφθηκε σε δεύτερο χρόνο στην οικία της, όπου της απέσπασε πληροφορίες ως προς το σημείο απόκρυψης των χρημάτων.

Eιδοποιούσε τους συνεργούς

Εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες και με τη συνέργεια τεσσάρων ακόμη ατόμων, στους οποίους παρείχε πληροφορίες υποδεικνύοντας ταυτόχρονα πώς να δράσουν, προχώρησαν σε κλοπές από τέσσερις κατοικίες». Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη  στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της ομάδας και του εντοπισμού κι άλλων θυμάτων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις