Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

07

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός μέτρα – εστίαση: Παράταση για τα «τραπεζάκια έξω»
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός μέτρα – εστίαση: Παράταση για τα «τραπεζάκια έξω»

Κορονοϊός μέτρα - εστίαση: Η χρήση των κοινόχρηστων χώρων για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα, χωρίς την καταβολή τέλους στον εκάστοτε δήμο, παίρνει παράταση.

Τα «τραπεζάκια έξω», η χρήση των κοινόχρηστων χώρων για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα στην εστίαση για την καταπολέμηση του Covid-19, χωρίς την καταβολή τέλους στον εκάστοτε δήμο, παίρνει παράταση μέχρι τις 15 Ιανουάριου 2023. Είχε προηγηθεί τον περασμένο Μάρτιο, η εξάμηνη παράταση στην παραχώρηση -ατελώς- από τους δήμους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η σχετική διάταξη θα ψηφιστεί με τροπολογία που θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με «ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις». Υπενθυμίζεται ότι η δυνατότητα τοποθέτησης περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων είχε δοθεί στους επιχειρηματίες μετά το καθολικό lockdown τον Μάιο του 2020, προκειμένου να μπορέσουν να τηρήσουν τις αναγκαίες αποστάσεις που είχαν επιβληθεί λόγω Covid.

Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, πως το ένα rapid test την εβδομάδα δεν έχει καταργηθεί, συνεχίζοντας να κάνουν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο με δικά τους έξοδα. Μάλιστα, στο ΦΕΚ για το άνοιγμα των σχολείων που βγήκε στις αρχές Σεπτεμβρίου αποκάλυψε με λεπτομέρειες τι ισχύει. Όπως αναφέρεται: «Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη Ε.Ε.Π- Ε.Β.Π., καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό, οι οποίοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και δεν επιδεικνύουν Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19, υποβάλλονται υποχρεωτικά σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο μία φορά την εβδομάδα ανά σχολική εβδομάδα με τη χρήση rapid-test ή με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη. Ο παραπάνω υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος διενεργείται πριν από την Τρίτη έως και 48 ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις