Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πίτσα στην τοστιέρα: Πεντανόστιμη με τραγανή ζύμη, θα τρελαθείς
PLUS

Πίτσα στην τοστιέρα: Πεντανόστιμη με τραγανή ζύμη, θα τρελαθείς

Πίτσα στην τοστιέρα: Τέλειο πιάτο για το Σαββατοκύριακο!

Η πίτσα είναι το απόλυτο σνακ, δεν τη βαριόμαστε ποτέ και πάντα βρίσκουμε αφορμή να την απολαμβάνουμε. Αυτό το Σαββατοκύριακο σου προτείνουμε να την φτιάξεις σπίτι σου και να την ψήσεις στην τοστιέρα. Είναι πεντανόστιμη, έχει λεπτή και τραγανή ζύμη! Μπορείς να βάλεις ό,τι υλικά θέλεις στην πίτσα σου και να την απολαύσεις με φίλους ή με την οικογένειά σου. Εμείς προτείνουμε να φτιάξεις την απλή πίτσα που έχει λίγη ντομάτα σάλτσα, ελαιόλαδο, ρίγανη και μιξ τυριών.

Υλικά

3 κούπες αλεύρι
1 κούπα γάλα
1 κ.σ. μαγιά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ αλάτι

Ζύμη 🍕

Προσθέτεις στο γάλα τη μαγιά και αφήνεις σκεπασμένο για 15-20 λεπτά. Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνεις. Αφήνεις για 1 ώρα. Χωρίζεις τη ζύμη στα 4 για 4 πίτσες σε μεγάλη τοστιέρα. Ανοίγεις με το πλάστη σε πάχος 0.5 εκ.

Τοστιέρα 🍕

Προθερμαίνεις. Τοποθετείς αντικολλητικό χαρτί στο κάτω μέρος της τοστιέρας και ακουμπάς τη ζύμη. Περιμένεις 3-4 λεπτά ή αφήνεις όσο θέλεις να είναι τραγανή η ζύμη. Γυρνάς από την άλλη πλευρά. Τοποθετείς τα υλικά μου. Εμείς σου προτείνουμε να φτιάξεις την απλή. Λίγη ντομάτα σάλτσα, ελαιόλαδο, ρίγανη, μιξ τυριών.

Tip: Αφήνεις μισάνοιχτη την τοστιέρα σε γωνία 45 μοιρών περίπου για να ψηθούν τα υλικά σου. Περιμένεις μέχρι να ψηθούν τα υλικά και να λιώσουν τα τυριά.

Συνταγή από το greciantaste.com.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις