Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χτύπησε τη σύζυγό του με βαριοπούλα 12 φορές αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος
ΕΛΛΑΔΑ

Χτύπησε τη σύζυγό του με βαριοπούλα 12 φορές αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος

Η ποινή είχε ανασταλτικό χαρακτήρα

Τον Μάιο του 2016, μία γυναίκα, που βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγό της, βγαίνοντας από το σπίτι της στη Βούλα, βλέπει ξαφνικά μπροστά της τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος τη χτυπά με βαριοπούλα 12 φορές. Όπως μετέδωσε το Mega και η εκπομπή “Χαμογέλα και πάλι”, ο άνδρας συνελήφθη και δικάστηκε, με την απόφαση να είναι εννέα έτη φυλάκισης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ωστόσο κρίθηκε πως μπορεί να αφεθεί ελεύθερος, δίνοντάς του το δικαστήριο ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση και αυτή τη στιγμή βρίσκεται έξω με περιοριστικούς όρους. Ο ίδιος επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα, πως βρισκόταν σε βρασμό ψυχής και ότι θόλωσε διότι διέλυε την οικογένειά τους.

“Έχει ψυχολογικά προβλήματα, παίρνει αγωγή”

Ο δικηγόρος του δράστη, Γιάννης Γλύκας μίλησε σχετικά με την υπόθεση στην εκπομπή, ξεκαθαρίζοντας πως και ο ίδιος αλλά και ο εντολέας του κρίνουν την πράξη αυτή ως καταδικαστέα. Ανέφερε πως ο πελάτης του εμφανίστηκε και απολογήθηκε μόνος του στον ανακριτή και τον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να μην πλησιάζει και να μην ενοχλεί την εν διαστάσει σύζυγό του. “Τήρησε τους περιορισμούς για 6,5 χρόνια, το δικαστήριο αναβλήθηκε πολλές φορές και φτάσαμε τον Σεπτέμβριο του 2022 να κριθεί η ελευθερία του” συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Τόνισε πως σε νομικό επίπεδο η απόπειρα ανθρωποκτονίας με βάση το σημερινό πλαίσιο ποινής εκτίεται μέχρι τα 15 έτη. Ξεκαθάρισε ξανά πως η πράξη είναι καταδικαστέα και σημείωσε πως ο νόμος ορίζει ότι εάν ο δράστης δεν είναι ύποπτος φυγής μπορεί να αφεθεί ελεύθερος. Ο κ. Γλύκας ανέφερε πως ο εντολέας του έχει ψυχολογικά προβλήματα και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις