Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίκη Φουρθιώτη – σήμερα: Αθώος δήλωσε ο πρώην παρουσιαστής
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Φουρθιώτη – σήμερα: Αθώος δήλωσε ο πρώην παρουσιαστής

Δίκη Φουρθιώτη - σήμερα: «Είμαι αθώος, θα αποδειχθεί κατά τη διάρκεια της δίκης ότι πρόκειται για σενάριο των αστυνομικών αρχών»

Με καταθέσεις μαρτύρων ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του γνωστού Μένιου Φουρθιώτη. Ο παρουσιαστής κατηγορείται για τους «σκηνοθετημένους» πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο τον Απρίλιο του 2021. Μαζί του δικάζονται ακόμα τρεις κατηγορούμενοι. Οι δύο πρώτοι φέρονται ως συνεργοί του παρουσιαστή, ενώ ο τελευταίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε σχέση με διακίνηση απαγορευμένων ουσιών σε αθλητές.

Ο Μένιος Φουρθιώτης μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου από τον εισαγγελέα ρωτήθηκε από την πρόεδρο εάν αποδέχεται τις κατηγορίες και απάντησε ότι είναι αθώος. «Δηλώνω αθώος και θα αποδειχθεί από την ακροαματική διαδικασία ότι είναι σενάριο από τα αστυνομικά όργανα», είπε ο παρουσιαστής. Αθώοι δήλωσαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων κατέθεσαν ενστάσεις, μεταξύ των οποίων ένσταση ακυρότητας της κλήσης και ακυρότητας της προδικασίας, όμως το δικαστήριο απέρριψε κάποιες από αυτές, ενώ για άλλες επιφυλάχθηκε να αποφανθεί. Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος μαζί με συναδέλφους του τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου 2021 εντόπισε μοτοσυκλέτα με δύο αναβάτες στην περιοχή της Κηφισιάς η οποία θεωρήθηκε ύποπτη γιατί δεν είχε πινακίδα και πίσω φως.

Τι λέει το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο κατηγορούμενοι οι οποίοι φέρονται να πυροβολούσαν κατ’ εντολή του Μένιου Φουρθιώτη το σπίτι του στο Διόνυσο, κατά την απομάκρυνσή τους από το σημείο έπεσαν σε μπλόκο της αστυνομίας και άρχισαν να πυροβολούν. «Ο συνοδηγός είχε ένα σάκο από τον οποίο εξείχε ένα μακρύκανο όπλο. Έστρεψε το σώμα του αριστερά, μας σημάδεψε και άρχισε να πυροβολεί 3-4 φορές. Τον σάκο τον απέρριψαν στη συνέχεια, ήταν σκουρόχρωμος. Φορούσαν κράνη και οι δύο. Εγώ ήμουν στην πρώτη μηχανή οδηγός», κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Εισ. Μπορείτε να περιγράψετε τον σωματότυπο;

Μάρτυρας: Φορούσαν μπουφάν, ήταν εύσωμοι, μετρίου αναστήματος.

Άλλος αστυνομικός που μετέβη στη λεωφόρο Θησέως στην Κηφισιά έχοντας λάβει σήμα ότι συνάδελφοί του δέχθηκαν επίθεση ανέφερε: «Βρήκαμε τους κάλυκες και έναν σάκο στην κάθοδο προς Αθήνα.Περισυλλέξαμε τα πειστήρια και τα αποδώσαμε».

Οι καταθέσεις τους αμφισβητήθηκαν από την πλευρά της υπεράσπισης με τον συνήγορο υπεράσπισης Κ. Γώγο να ζητεί ο δεύτερος μάρτυρας να κρατηθεί για ψευδορκία. Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης η υπεράσπιση έθεσε αίτημα για νέα διακοπή της δίκης λόγω κωλυμάτων δύο συνηγόρων, όμως το δικαστήριο το απέρριψε και αποφάσισε την πρόοδο της δίκης, καθώς λήγει σε λίγες ημέρες το 18μηνο προσωρινής κράτησης των δύο κατηγορούμενων που βρίσκονται προφυλακισμένοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις