Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

03

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης για εκλογές: Τι είπε ο πρωθυπουργός στο Bloomberg
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για εκλογές: Τι είπε ο πρωθυπουργός στο Bloomberg

Μητσοτάκης για εκλογές: «Εκλογές την άνοιξη ή στις αρχές καλοκαιριού»

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε δύο περιόδους όπου θα γίνουν εκλογές, βάζοντας φωτιά στα σενάρια για τις πιθανές ημερομηνίες. Ενώ τον περασμένο Αύγουστο ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, είχε καθορίσει τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών «σε εννέα μήνες», δηλαδή τον Μάιο του 2023, στην χθεσινή του παρέμβαση στο Bloomberg, έδωσε δύο πιθανές περιόδους εκλογών. Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου όσον αφορά στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας και για το εάν είναι εξασφαλισμένη η κυβερνητική σταθερότητα, ο πρωθυπουργός απάντησε:

«Αυτή η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά σταθερή και νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικό γιατί καταφέραμε να υλοποιήσουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις τα τελευταία τρία χρόνια. Μπαίνουμε σε προεκλογική χρονιά. Θα έχουμε εκλογές την άνοιξη ή στις αρχές του καλοκαιριού του 2023. Η κυβέρνησή μας παραμένει πολύ μπροστά στις δημοσκοπήσεις και στοχεύουμε σε μια ακόμη απόλυτη πλειοψηφία». Με τη φράση αυτή ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την απόφασή του να ολοκληρώσει την θητεία της κυβέρνησης, άφησε, ωστόσο, να εννοηθεί ότι ο ακριβής χρόνος των εκλογών δεν έχει αποφασιστεί, αλλά θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις του προσεχούς χειμώνα, καθώς και από την πιθανότητα διπλών εκλογών που πρέπει να συνυπολογιστεί. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση, στο αμερικανικό δίκτυο, ότι η ΝΔ είναι «πολύ μπροστά στις δημοσκοπήσεις» και πρόσθεσε ότι στοχεύει σε μια ακόμη απόλυτη πλειοψηφία.

Μπροστά 8 μονάδες

Πράγματι, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse, η οποία μεταδόθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η ΝΔ προηγείται με 8 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θεωρείται από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων ότι εκφράζει καλύτερα τον μεσαίο χώρο. Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν και μετά τις εμφανίσεις των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ, από όπου προέκυψε ότι η ΝΔ ενίσχυσε το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ας σημειωθεί ότι την ερχόμενη άνοιξη το Πάσχα γιορτάζεται στις 16 Απριλίου, ενώ οι Πανελλήνιες εξετάσεις θα διεξαχθούν από 1-16 Ιουνίου, ημερομηνίες που θα ληφθούν υπόψιν από το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου για τον καθορισμό της Κυριακής των εκλογών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις