Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς χρησιμοποιώ τον τρίφτη: Το βίντεο που θα σου λύσει όλες τις απορίες
PLUS

Πώς χρησιμοποιώ τον τρίφτη: Το βίντεο που θα σου λύσει όλες τις απορίες

Πώς χρησιμοποιώ τον τρίφτη: Όλοι μπερδευόμαστε και δεν ξέρουμε ποια πλευρά του τρίφτη είναι η κατάλληλη για το κάθε υλικό

Ο τρίφτης αποτελεί ένα από τα βασικά «εργαλεία» της κουζίνας αφού χάρη σε αυτόν μπορείτε εύκολα και γρήγορα να πασπαλίσεις τη μακαρονάδα ή την πίτσα σου με το αγαπημένο σου τυρί.
Στον τρίφτη όμως δεν χρησιμοποιούμε μόνο τυρί. Εκεί τρίβουμε το λάχανο, τα κρεμμύδια, τα κολοκύθια, τα καρότα, το μοσχοκάρυδο και άλλα πολλά. Ξέρεις όμως ποια λεπίδα από τις τέσσερις είναι η κατάλληλη για κάθε τροφή που θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάθε φορά;

Ο Άκης Πετρετζίκης με ένα βίντεο στο Instagram σου δίνει την απάντηση, με απλό και εύκολο τρόπο. «Όλοι έχετε τον κλασικό ανοξείδωτο τρίφτη στην κουζίνα σας, αλλά ξέρετε πού και πώς να χρησιμοποιήσετε όλες του τις λεπίδες;» σημειώνει ο Άκης Πετρετζίκης στο προφίλ του στο Instagram.

Ποιες τροφές βάζεις σε κάθε λεπίδα

O γνωστός σεφ που συχνά δίνει χρήσιμα tips μέσα από το προφίλ του στο Instagram για όσους αγαπούν την μαγειρική, αυτή τη φορά αποκάλυψε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σωστά τον τρίφτη μας. Στον μεγάλο τρίφτη τρίβουμε κολοκύθι. Στον μικρό τρίφτη τρίβουμε τυρί. Στον ψιλό τρίφτη τρίβουμε μοσχοκάρυδο. Στο μαντολίνο τρίβουμε λάχανο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Akis Petretzikis (@akis_petretzikis)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις