Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Ζωγράφου: Eγκαινιάστηκε το Πάρκο στην οδό Διστόμου
Δήμος Ζωγράφου: Eγκαινιάστηκε το Πάρκο στην οδό Διστόμου

Δήμος Ζωγράφου: Eγκαινιάστηκε το Πάρκο στην οδό Διστόμου

Ο Δήμος Ζωγράφου συνεχίζει, μέσω των παρεμβάσεων και αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων, τη συστηματική προσπάθεια για την αναβάθμιση του πρασίνου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών της πόλης.

Ένα ακόμη νέο, σύγχρονο, πάρκο μεταξύ των οδών Δάφνης και Διστόμου, παραδόθηκε στους πολίτες του Ζωγράφου, μετά την τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε προχθές, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022, παρουσία του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα. Η ανάπλαση του πάρκου έγινε με δωρεά από την ναυτιλιακή εταιρεία Bernhard Schulte Shipmanagement (Hellas) SPLLC υπό την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζωγράφου, αναβαθμίζοντας αισθητά και λειτουργικά τη συγκεκριμένη γειτονιά. Το νέο πάρκο έχει εξοπλιστεί με νέα καθίσματα για την ανάπαυση των επισκεπτών του πάρκου καθώς επίσης και με φυτά και δένδρα, τα οποία προσφέρουν φυσική σκίαση για την πιο ευχάριστη παραμονή μέσα στο πάρκο.

«Εγκαινιάζουμε έργα που αλλάζουν την όψη της πόλης μας. Ξεκινήσαμε από αυτό το υπέροχο πάρκο, για το οποίο είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Είναι με αυτόματο πότισμα, με θάμνους και δένδρα, ένα πάρκο που αξίζει να το επισκεπτόμαστε. Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Bernhard Schulte Shipmanagement (Hellas) SPLLC και την Τοπιοδομή για όσα προσφέρετε με τη δημιουργία αυτού του πάρκου. Πρόκειται για έναν νέο χώρο αναψυχής που θα τον απολαύσουν όλοι. Σας είμαστε ευγνώμονες», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας.

Μηδενικό κόστος για τον δήμο

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμος Μπουλούκος που υλοποίησε την χορηγία είπε: «Με μεγάλη χαρά παραδίδουμε αυτό το πάρκο στους κατοίκους της Πόλης μας. Η ανάπλαση υλοποιήθηκε χωρίς ο Δήμος Ζωγράφου να βάλει ούτε ένα ευρώ και χωρίς καμία άλλη δέσμευση και γι’ αυτό το λόγο θέλω να ευχαριστήσω την Bernhard Schulte για την ευγενική χορηγία που αναβαθμίζει τη ζωή των κατοίκων της συγκεκριμένης γειτονιάς».

 

Η αρχή σε πολλά

Η HR Director της εταιρείας «Bernhard Schulte Shipmanagement (Hellas) SPLLC» Έλενα Πανταζίδου, δήλωσε από την πλευρά της: «Αυτό το πάρκο είναι η αρχή σε πολλά έργα που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε σε όλες τις χώρες που έχουμε γραφεία. Είναι το πρώτο πάρκο που ετοιμάσαμε και πραγματικά χαίρομαι που ο κόσμος έχει αρχίσει να το χρησιμοποιεί.

Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι, Οικονομικών Υπηρεσιών Θεόδωρος Μετικαρίδης, Εξυπηρέτησης Πολιτών, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Λάμπρος Καλαρρύτης, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Αποτελεσματικότητας και Πρασίνου Δημήτρης Κολομπάτσος, καθώς και ο πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μ.ΑΞΙ.Α.ΔΗ.Ζ Άγης Παπακωνσταντίνου και Αναστάσιος Τανταρούδας. Παρέστησαν επίσης οι εκπρόσωποι της εταιρείας «Bernhard Schulte Shipmanagement (Hellas) SPLLC» κ.κ. ‘Ελενα Πανταζίδου, Ζωή Γεωργίου και Τάσος Κενταύρης αλλά και ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Τοπιοδομή» και σχεδιαστής του πάρκου Κώστας Τάτσης.

Ο Δήμος Ζωγράφου συνεχίζει, μέσω των παρεμβάσεων και αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων, τη συστηματική προσπάθεια για την αναβάθμιση του πρασίνου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών της πόλης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις