Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

25

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 23χρονη Ελένη Καβάλα: Φοιτήτρια “έσβησε” μετά από επέμβαση στην καρδιά
ΕΛΛΑΔΑ

23χρονη Ελένη Καβάλα: Φοιτήτρια “έσβησε” μετά από επέμβαση στην καρδιά

23χρονη Ελένη Καβάλα: «Αισθάνομαι πως οδήγησα το παιδί μου στον θάνατο»

Μια 23χρονη κοπέλα στην Καβάλα υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά της, όμως υπήρξαν επιπλοκές με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Οι γονείς της, που μίλησαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», έχουν ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για να μάθουν από τι πέθανε η κόρη τους.  Η 23χρονη πέθανε τον περασμένο Αύγουστο έπειτα από μια επέμβαση καρδιάς.  Αντιμετώπιζε ένα εκ’ γενετής πρόβλημα με την καρδιά της, το οποίο όμως δεν την εμπόδιζε να έχει μια φυσιολογική ζωή. Δε χρειάστηκε ποτέ να λάβει φαρμακευτική αγωγή. Σε ηλικία 23 ετών υποβλήθηκε σε επέμβαση με την προοπτική να βελτιώσει την ποιότητα ζωή της.

Μόλις μιάμιση ώρα μετά την επέμβαση η οικογένειά της έμαθε πως υπήρξε επιπλοκή, με αποτέλεσμα η νεαρή κοπέλα να μείνει εγκεφαλικά νεκρή και να καταλήξει στις 16 Αυγούστου.  Οι γονείς της έδωσαν κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα για να γίνει ιατροδικαστική εξέταση και ζήτησαν εισαγγελική παρέμβαση για να βρουν απαντήσεις. Το νοσοκομείο απάντησε πως υπήρχε κίνδυνος 2% για επιπλοκή κάτι που, όπως λένε, οι γονείς της κοπέλας δεν τους είχε πει κανείς προτού να αποφασίσουν να υποβληθεί η 23χρονη στη συγκεκριμένη επέμβαση.

«Ποτέ δε μας έβαλαν αυτό το πράγμα μέσα στο μυαλό μας» είπε η μητέρα της. «Μας έλεγαν πως είστε στα καλύτερα χέρια, ότι δεν υπάρχει θέμα», πρόσθεσε.  «Μέσα στην ημέρα ξεχνιέμαι, κάνω διάφορα πράγματα, όμως ώρες- ώρες όταν το σκέφτομαι δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμη. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει αυτό το πράγμα. Δεν το πιστεύω πως δε θα την ξαναδώ», συγκλονίζει η μητέρα της άτυχης κοπέλας.  «Αισθάνομαι πως οδήγησα το παιδί μου στον θάνατο», είπε ο πατέρας της. «Κουβαλάω αυτόν τον σταυρό και θα τον κουβαλάω μέχρι που να πεθάνω».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις