Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

03

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης: Πιθανή η επέκταση, λέει ο Σταϊκούρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης: Πιθανή η επέκταση, λέει ο Σταϊκούρας

Επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης: Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών για το Power Pass και την προκαταβολή φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες

«Πιθανόν να χρειαστεί η επέκταση στην επιδότηση 0,25 ευρώ το λίτρο (0,20 λεπτά + ΦΠΑ) του επιδόματος θέρμανσης και μετά την 31η Δεκεμβρίου», όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή χθες το βράδυ προβλέπεται επιδότηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά 25 λεπρά το λίτρο μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2022, αλλά δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Οικονομικών να επεκτείνει την ισχύ του μέτρου. Μιλώντας δε γενικότερα, είπε ότι η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κομισιόν, έχει διαθέσει για την ενεργειακή κρίση τους περισσότερους πόρους στην Ευρώπη, ενώ για τον Δεκέμβριο η παρέμβαση ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και ερωτηθείς εάν θα συνεχιστεί η επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης και εάν θα υπάρξει Fuel Pass 3, απάντησε πως «δεν έχει πει κάτι ο πρωθυπουργός και σας θυμίζω ότι έχει πέσει σημαντικά η τιμή των καυσίμων». Για το ενδεχόμενο να μειωθεί περαιτέρω η προκαταβολή φόρου 80% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, είπε πως «δεν έχουμε άλλα περιθώρια, δεδομένου ότι πρέπει να επιδοτούμε το ηλεκτρικό ρεύμα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις». Τέλος, ανέφερε ότι το αργότερο την προσεχή Δευτέρα θα καταβληθούν τα ποσά από τις εκκρεμότητες για το Power Pass του Ιουνίου και του προηγούμενου εξαμήνου, οι οποίες υπήρχαν από έναν πάροχο ενέργειας.


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις