Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

01

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νοσηλεύτρια έπαθε ηλεκτροπληξία: Πανικός σε θάλαμο με ασθενείς Covid στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας
ΕΛΛΑΔΑ

Νοσηλεύτρια έπαθε ηλεκτροπληξία: Πανικός σε θάλαμο με ασθενείς Covid στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

H νοσηλεύτρια έμεινε στο νοσοκομείο για 48 ώρες μετά την ηλεκτροπληξία

Στην καρδιολογική κλινική στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας νοσηλεύεται προληπτικά μια νοσηλεύτρια του νοσοκομείου, η οποία υπέστη ηλεκτροπληξία την Τρίτη (20/9). Η νοσηλεύτρια του Γενικού Κρατικού Νίκαιας κλήθηκε στο θάλαμο ασθενών με κορονοϊό και κάτω από άγνωστες συνθήκες την «χτύπησε» ρεύμα από γυμνό καλώδιο με αποτέλεσμα να πάθει ηλεκτροπληξία. Όπως αναφέρει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» του νοσοκομείου Νίκαιας, πρόκειται για θάλαμο γενικών χρήσεων, όπου εδώ και καιρό έχει γυμνά καλώδια και χαλασμένες πρίζες, κάτι που όπως αποδείχθηκε, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή της εργαζόμενης. «Είναι ένας θάλαμος που είναι σε εξαιρετικά κακή κατάσταση, όπως είναι όλος ο πρώτος όροφος του νοσοκομείου. Η νοσηλεύτρια που έπαθε το ατύχημα ήταν μία πολύ καλή εργαζόμενη» είπε στο Mega η ειδική παθολόγος Όλγα Κοσμοπούλου.

Απειλήθηκα ότι οι συνάδελφοί μου θα πληρώσουν τις συνέπειες αν το καταγγείλουμε

«Οι ηλεκτρολόγοι για όλο το νοσοκομείο είναι τέσσερις και τρέχουν και δεν φτάνουν και ο θάλαμος αυτός ακόμα χρησιμοποιείται μετά το περιστατικό με την 25χρονη νοσηλεύτρια» είπε επισημαίνοντας ότι ο θάλαμος σήμερα χρησιμοποιείται. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, ο διοικητής του νοσοκομείου φαίνεται να είπε ότι δεν βρίσκεται στην δική του ευθύνη το περιστατικό. «Η διοίκηση ξέρει πολύ καλά πως είναι οι συνθήκες στους θαλάμους του πρώτου ορόφου και δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια επιδιόρθωσης. Ο λόγος που βρίσκομαι εδώ είναι ακριβώς επειδή μου ζητήθηκε να μην είμαι εδώ και να μην μιλήσω για το περιστατικό. Απειλήθηκα ότι οι συνάδελφοί μου θα πληρώσουν τις συνέπειες αν το καταγγείλουμε. Όλος ο πρώτος όροφος του νοσοκομείου θέλει κλείσιμο» ανέφερε η ίδια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις