Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δόμνα Μιχαηλίδου – πατέρας: Πένθος για την υφυπουργό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δόμνα Μιχαηλίδου – πατέρας: Πένθος για την υφυπουργό

Δόμνα Μιχαηλίδου - πατέρας: H ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο της Ανάστασης.

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου ο πατέρας της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου.

Η εξόδιος ακολουθία του Αριστείδη Μιχαηλίδη θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 15:00, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο της Ανάστασης.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι ακαδημαϊκός οικονομολόγος που ειδικεύεται στην οικονομική ανάπτυξη και τη χρηματοοικονομική κρίση. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα οικονομικών του Πανεπιστημίου του York της Αγγλίας, ενώ στην κατοχή της έχει μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές από το πανεπιστήμιο του Cambridge. Από το ίδιο Πανεπιστήμιο, παρέλαβε και διδακτορικό της πάνω στην Ανάπτυξη και τις Οικονομικές Κρίσεις.

Υπήρξε στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη ως σύμβουλος σχετικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις χρηματοπιστωτικές αγορές από τα τέλη του 2016 έως τις εκλογές του 2019. Μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, η Δόμνα Μιχαηλίδου έχει αναλάβει καθήκοντα Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Αρμοδιότητά της, είναι τα θέματα Πρόνοιας.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου ήταν σίγουρη πως είναι υιοθετημένη

Μιλώντας παλαιότερα στην εκπομπή Πάμε Δανάη για τη διαδικασία της υιοθεσίας και για τις αλλαγές που έχουν επέλθει, η Δόμνα Μιχαηλίδου προχώρησε σε μία ιδιαίτερα προσωπική εξομολόγηση. «Μπορώ να πω πως από πολλή μικρή ηλικία, νόμιζα ότι ήμουν υιοθετημένη. Είχα έναν συμμαθητή στο δημοτικό ο οποίος μου είχε πει, “Δόμνα είσαι υιοθετημένη”. Έτσι το είχα πιστέψει», εκμυστηρεύτηκε στην αρχή η Υφυπουργός που είχε την πεποίθηση πως είναι υιοθετημένη.

«Οι γονείς μου ήταν μαζί 18 χρόνια πριν με κάνουν οπότε, λέω, δεν θα μπορούσαν να κάνουν ένα παιδί. Άρα υιοθέτησαν αλλά ήμουν πλήρως εντάξει με αυτό. Έλεγα πως αυτοί είναι οι γονείς μου, με αγαπάνε πάρα πολύ και το είχα πιστέψει», πρόσθεσε στη συνέχεια η ίδια.

«Κάποια στιγμή, είχα ζητήσει από τη μητέρα μου το πιστοποιητικό γεννήσεως ως εργασία για το σχολείο. Δεν μου το είχε δώσει ποτέ οπότε αυτό λειτούργησε σαν πειστήριο για εμένα. Ήταν ένας από τους λόγους ίσως που και εγώ, με αυτή την ιστορία της υιοθεσίας βγαίνω ανοιχτά και θεωρώ ότι όλοι πρέπει να μιλούν ανοιχτά για αυτή», κατέληξε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις