Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μάρθα Καραγιάννη πέθανε: Απέραντη θλίψη για την ηθοποιό
ΕΛΛΑΔΑ

Μάρθα Καραγιάννη πέθανε: Απέραντη θλίψη για την ηθοποιό

Μάρθα Καραγιάννη πέθανε: Πριν λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή η Ειρήνη Παπά και ο Κώστας Καζάκος

«Έφυγε» από τη ζωή η Μάρθα Καραγιάννη σε ηλικία 82 ετών.Η μεγάλη ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι της Κυριακής (18/9) στις 12:50. Ο ψυχολόγος Δημήτρης Σούρας, ο οποίος ήταν με τη Μάρθα Καραγιάννη μέχρι τις τελευταίες τις στιγμές, μίλησε στον ALPHA και ανακοίνωσε το θάνατό της. Εκείνος στάθηκε δίπλα της ακόμα και όταν η ηθοποιός χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης της χολής, το  φθινόπωρο του 2020. Τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα για την υγεία της.  Η ηθοποιός έχασε πολλά κιλά και ο οργανισμός της είχε πλέον εξασθενήσει.Η Μάρθα Καραγιάννη αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Μιλώντας επίσης στον ΑLPHA ο ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, δήλωσε συντετριμμένος για την απώλεια. Τόνισε πως δεν το περίμενε αφού δεν είχε τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο ίδιος είχε συχνή επαφή με την οικογένειά της.

Η Μάρθα Καραγιάννη ήταν μια από τις πιο σπουδαίες ηθοποιούς

Μεγάλη σταρ της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου
Η Μάρθα Καραγιάννη υπήρξε μια από τις πιο δημοφιλείς σταρ της χρυσής εποχής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Οι γονείς της ήταν ποντιακής καταγωγής.

Η κινηματογραφική της καριέρα συνδέθηκε με τα λαμπερά μιούζικαλ και τις κωμωδίες του Γιάννη Δαλιανίδη. Η συνεργασία τους ξεκίνησε το 1961 στην ταινία «Ζητείται ψεύτης». Στη συνέχεια, ανάμεσα σε πολλές άλλες, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες», ενώ έκανε μεγάλη επιτυχία τραγουδώντας στην ταινία «Γοργόνες και μάγκες» («Ο άντρας που θα παντρευτώ»). Επίσης τραγούδησε στη βιντεοταινία «Μια τρελή, τρελή ζωντοχήρα».

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε πρώτη φορά στη σειρά Ο Δρόμος, 1977 το σενάριο της οποίας υπέγραφε αρχικά και μέχρι το θάνατό του ο Κώστας Πρετεντέρης.

Ο γάμος και το παιδί που έχασε

Η Μάρθα Καραγιάννη παντρεύτηκε το Δημήτρη Στεφανάκο, ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, τον Οκτώβριο, 1960. Ο γάμος έγινε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη. Απέκτησαν ένα παιδί που πέθανε τρεις ημέρες μετά τη γέννηση του. Το ζευγάρι χώρισε λίγους μήνες αργότερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις