Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εξεταστική για παρακολουθήσεις: “Ο Κοντολέων βάζει στο κάδρο και τον Γεραπετρίτη”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική για παρακολουθήσεις: “Ο Κοντολέων βάζει στο κάδρο και τον Γεραπετρίτη”

Εξεταστική για παρακολουθήσεις: Από τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν γελοιότητα το επιχείρημα πως ο Μητσοτάκης δεν ρώτησε τον Κοντολέοντα γιατί παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη.

Λίγο μετά τις 16:30 ολοκληρώθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή, που ερευνά την υπόθεση των υποκλοπών, η κατάθεση του Παναγιώτη Κοντολέοντα, τέως διοικητή της ΕΥΠ. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα όσα είπε ενώπιον των βουλευτών, σημείωσαν πως “ο Κοντολέων βάζει στο κάδρο και τον Γεραπετρίτη”, τονίζοντας ότι είναι “μονόδρομος η αποπομπή” του υπουργού Επικρατείας. “Γελοιότητες πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ρώτησε καν τον Κοντολέοντα γιατί παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη ακόμα και όταν τον παραίτησε” αναφέρουν από την Κουμουνδούρου.

Τι είπε ο Κοντολέων στην Εξεταστική

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πληροφορίες θέλουν τον Παναγιώτη Κοντολέοντα να έχει αναφερθεί σε συχνή καθημερινή επικοινωνία με τον πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδη και επικοινωνία με τον Κ. Μητσοτάκη μόνο για να τον ενημερώσει σχετικά με σημαντικά ζητήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες χθες είχε πει ότι γνώρισε τον πρωθυπουργό μέσω του Δημητριάδη και ότι “ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε ενημερωθεί για καμιά ατελέσφορη επισύνδεση, ούτε πριν ούτε μετά, ούτε και για τον Ανδρουλάκη”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο τέως διοικητής της ΕΥΠ, που παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, φέρεται να επικαλέστηκε το απόρρητο για τις διεργασίες της ΕΥΠ αποφεύγοντας να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών μελων της Εξεταστικής Επιτροπής. Η αντιπολίτευση έθεσε εκ νέου το ζήτημα να αρθεί το απόρρητο με αίτημα της Επιτροπής προς τον πρωθυπουργό, κάτι που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των υπόλοιπων κομμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη στην Εξεταστική θα συνεχιστεί το πρωί της ερχόμενης Τρίτης, 20 Σεπτεμβρίου. Η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ ξεκίνησε σήμερα λίγο μετά τις τέσσερις και μισή και διεκόπη μετά από δύο ώρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις