Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η μυστήρια γυναίκα με τη βαλίτσα, “σκιά” του Κιμ Γιονγκ Ουν
ΚΟΣΜΟΣ

Η μυστήρια γυναίκα με τη βαλίτσα, “σκιά” του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο αμερικανικός ιστότοπος NK News την παρατήρησε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο και έκτοτε την παρακολουθεί

Μια γυναίκα φαίνεται να ακολουθεί από κοντά τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, έχοντας μαζί της πάντα μια μαύρη τσάντα. Φαίνεται πως υπάρχει ένας νέος χαρακτήρας στον στενό κύκλο του Κιμ Γιονγκ Ουν: μια γυναίκα που φορά γυαλιά και διακριτικά φορέματα, η οποία έχει μαζί της πάντα μια μαύρη τσάντα. Η ταυτότητά της όμως, προς το παρόν, παραμένει μυστήριο. Η γυναίκα αυτή ήταν στο πλευρό του Κιμ την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια μιας τεράστιας υπαίθριας ομιλίας, και εθεάθη επίσης να κουβαλά φακέλους σε μια άλλη ομιλία στο κοινοβούλιο της χώρας, την Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση, στην οποία ο Κιμ ορκίστηκε να μην εγκαταλείψει ποτέ τα πυρηνικά όπλα. Τα αυστηρά ελεγχόμενα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας δημοσιεύουν φωτογραφίες ή βίντεο που απεικονίζουν τη γυναίκα εδώ και μήνες, άλλοτε ακριβώς δίπλα στον Κιμ και άλλοτε λίγο πιο πίσω, στο παρασκήνιο. Έως τώρα όμως δεν την έχουν αναγνωρίσει.

Ο αμερικανικός ιστότοπος NK News την παρατήρησε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο και έκτοτε την παρακολουθεί. «Συνήθως κουβαλάει μια τσάντα, η οποία πιθανώς περιέχει αντικείμενα που χρειάζεται ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, όπως τηλέφωνο, τσιγάρα ή φάρμακα», ανέφερε ο ιστότοπος. Υπολογίζεται ότι είναι κοντά στα 30 ή στα 40 και λένε πως ίσως είναι ακόμη και συγγενής του Κιμ.

Μια μυστηριώδης γυναίκα ακολουθεί παντού τον Κιμ Γιονγκ Ουν Μια μυστηριώδης γυναίκα ακολουθεί παντού τον Κιμ Γιονγκ Ουν Μια μυστηριώδης γυναίκα ακολουθεί παντού τον Κιμ Γιονγκ Ουν Μια μυστηριώδης γυναίκα ακολουθεί παντού τον Κιμ Γιονγκ Ουν Μια μυστηριώδης γυναίκα ακολουθεί παντού τον Κιμ Γιονγκ Ουν Μια μυστηριώδης γυναίκα ακολουθεί παντού τον Κιμ Γιονγκ Ουν
Οι αδελφές του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας πιστεύεται ότι έχει τουλάχιστον δύο ετεροθαλείς αδελφές, τις Κιμ Σολ-Σονγκ και Κιμ Τσουν-Σονγκ, γεννημένες -και οι δύο- τη δεκαετία του 1970. Το NK News αναφέρει ότι η Κιμ Σολ-Σονγκ, η μεγαλύτερη ετεροθαλής αδελφή, μπορεί να «παρέμεινε ενεργή στα παρασκήνια της ηγεσίας του κόμματος». Πολύ λίγα είναι γνωστά για την άλλη αδελφή, την Κιμ Τσουν-Σονγκ. Η δυναστεία των Κιμ, που ιδρύθηκε το 1948 από τον Κιμ Ιλ-Σουνγκ, κυβερνά εδώ και τρεις γενιές και σπάνια διορίζει γυναίκες σε ανώτερες θέσεις. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ωστόσο, έχει επιτρέψει σε κάποιες γυναίκες να έχουν ισχυρές θέσεις, είτε επίσημες είτε ανεπίσημες.

Πιο εξέχουσα φυσιογνωμία είναι η αδελφή του, Κιμ Γιο-Τζονγκ, 34 ετών, η οποία έχει γίνει η πιο σημαντική προσωπικότητα του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας μετά τον αδελφό της, εκπροσωπώντας τον συχνά διεθνώς. Θεωρείται η επικεφαλής της προπαγάνδας του. Φημολογείται ότι είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από την προσεκτικά κατασκευασμένη δημόσια εικόνα του Κιμ, τόσο στη Β. Κορέα όσο και στο εξωτερικό.

Φέτος, ο ηγέτης διόρισε την πρώτη γυναίκα υπουργό Εξωτερικών της χώρας, την Τσόι Σον-Χούι, 57 ετών. Έχει επίσης εμφανιστεί με την 44χρονη Χίον Σονγκ-Γουολ, μια ποπ σταρ που φημολογείται ότι ήταν πρώην σύντροφός του. Το 2018, ο Κιμ έδωσε στη σύζυγό του, Ρι Σολ-Τζου, τον τίτλο της «σεβάσμιας πρώτης κυρίας», κάτι που, σύμφωνα με τους αναλυτές, ήταν μια σημαντική ώθηση στην πολιτική της θέση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις