Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

17

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τούρκοι διακινητές απείλησαν με πιστόλι Λιμενικούς!
ΕΛΛΑΔΑ

Τούρκοι διακινητές απείλησαν με πιστόλι Λιμενικούς!

Σοβαρό επεισόδιο

Τούρκοι διακινητές, μπροστά στον κίνδυνο να συλληφθούν, σε ακτή της Ρόδου, την ώρα που αποβίβαζαν με βία παράτυπους μετανάστες, κατηγορούνται ότι απείλησαν με πιστόλι τους άνδρες του Λιμενικού, που είχαν φθάσει σε απόσταση αναπνοής, μετά από σχετικές πληροφορίες, από Στρατιωτικό Παρατηρητήριο. Το εκπαιδευμένο πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, που είχε προσεγγίσει, ψύχραιμα, μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώθηκε και προκειμένου, μη τυχόν, δεχθεί σφαίρες, έκανε χρήση των όπλων, ρίχνοντας βολές σε επιλεγμένα σημεία του σκάφους των διακινητών.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι δύο Τούρκοι, 35 και 21 χρόνων, πήδηξαν από το σκάφος και καταδιωκόμενοι από την ομάδα των λιμενικών ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν ενώ κατασχέθηκε και το πιστόλι, που είχε στην κατοχή του, ο ένας από τους αυτούς. Για τις συνθήκες του συμβάντος, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική» της ρόδου, την 9η Σεπτεμβρίου 2022, περί ώρα 06:52 το Λιμενικό ενημερώθηκε τηλεφωνικά, από Στρατιωτικό Παρατηρητήριο, για την ύπαρξη υπόπτου ταχύπλοου σκάφους, το οποίο έπλεε με μεγάλη ταχύτητα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, προερχόμενο από παραλιακή περιοχή του Φετιγιέ προς την θαλάσσια περιοχή της Καλλιθέας.

Περί ώρα 07:13, το σκάφος εντοπίστηκε πλησίον βραχώδους ακτής, να αποβιβάζει ικανό αριθμό μεταναστών, άνευ σωσιβίων. Στην θέα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, το ταχύπλοο αποβίβαζε βιαίως τους μετανάστες ενώ παράλληλα ανέπτυσσε ταχύτητα κινούμενο προς το περιπολικό σκάφος, με σκοπό να διαφύγει. Κατά την διάρκεια της προσπάθειάς του να διαφύγει επιχείρησε να εμβολίσει το σκάφος του λιμενικού πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ο 35χρονος πρόβαλε όπλο, στρέφοντας το και σημαδεύοντας το πλήρωμα του λιμενικού. Κατόπιν τούτου, οι Λιμενικοί προχώρησαν σε ρίψη προειδοποιητικών πυρών σε ασφαλή τομέα.

Πήδηξαν στα βράχια

Ο 35χρονος Τούρκος έστρεψε το σκάφος και το προσάραξε στην βραχώδη ακτή, όπου μαζί με τον δεύτερο ομοεθνή του, πήδηξαν στα βράχια προκειμένου να διαφύγουν, πετώντας το πιστόλι.
Οι «Ράμπο» του λιμενικού αποβιβάστηκαν στην στεριά και ακινητοποίησαν τους κατηγορούμενους ενώ συνέλαβαν και 9 μετανάστες. Το πιστόλι μάρκας “WALTHER”, διαμετρήματος 7,65mm βρέθηκε στα βράχια και κατασχέθηκε. Από μαρτυρικές καταθέσεις προέκυψε ότι οι μετανάστες, κανόνισαν την μεταφορά τους με κάποιον «Abu Joud» στον οποίο κατέβαλαν το ποσό των 6000 €, αλλά και σε κάποιον «Abu Yazan».

Από τη σύλληψη των δύο, βέβαιο είναι ότι θα προκύψουν στοιχεία, που θα οδηγήσουν και σε άλλα χτυπήματα τα σκληρά κυκλώματα των Τούρκων διακινητών, που προμηθεύουν και με όπλα αυτούς στους οποίους αναθέτουν τις μεταφορές, αφού πληρωθούν με ποσά από 3 έως 6.000 ευρώ από τον κάθε διακινούμενο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις