Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο – σήμερα: Δεκάδες εναέριες προκλήσεις από την Άγκυρα
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο – σήμερα: Δεκάδες εναέριες προκλήσεις από την Άγκυρα

Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο - σήμερα: Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κινήθηκαν σε Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Σε 32 παραβιάσεις του εναέριου χώρου προχώρησαν σήμερα Κυριακή, δύο τουρκικά drones. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κινήθηκαν σε Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Καταγράφηκαν επίσης 2 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο Fir Aθηνών. Όπως σημειώνει το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Το μήνυμα Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ για τα ελληνοτουρκικά

Ξεκάθαρο μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο έστειλε εχθές στην ομιλία του στην 86η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, καλώντας την Άγκυρα να σταματήσει τα ανιστόρητα πυροτεχνήματα. «Στις απειλές που εκτοξεύει η άλλη πλευρά του Αιγαίου, απαντά μία ελληνική λέξη, που συμπυκνώνει όλη τη δύναμη του Έθνους μας: Όχι, κύριε Ερντογάν» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα».

«Υποσχεθήκαμε και έχουμε περήφανη πατρίδα. Μεγαλύτερη, αφού έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια στο Ιόνιο. Εχουμε συμμαχίες, συμφωνίες με σημαντικότερες αυτές με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Η διπλωματική μας ασπίδα συνοδεύει και το δόρυ της εθνικής αποτροπής. Είχα εξαγγείλει τα Ραφάλ, τα πρώτα πετούν στους ελληνικούς ουρανούς. Στη Γαλλία ναυπηγούνται οι δύο πρώτες φρεγάτες Μπελαρά» επισήμανε εχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος σε ζητήματα άμυνας.

«Η Ελλάδα θέλει σύνορα απαραβίαστα και ασφαλή. Σ’ αυτό μετέχουν οι 3.000 νέοι συνοριοφύλακες και λιμενικοί, τα 32 νέα σκάφη, ο φράχτης στον Έβρο. Χάρη σ’ αυτά μειώθηκαν οι ροές μεταναστών στην Ευρώπη, οι μετανάστες ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες. Για το προκλητικό κρεσέντο της Τουρκίας θα πω ότι η απάντησή μας είναι η προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο».

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Συνεχίζουμε για Ισχυρή Άμυνα και Ισχυρή Ελλάδα»

«Με τις εξαγγελίες που έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαιώθηκε η σταθερή προσήλωσή μας στη μέριμνα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων». Αυτό τόνισε σε ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. «Συνεχίζουμε για Ισχυρή Άμυνα και Ισχυρή Ελλάδα» καταλήγει στην ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις