Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παγώνη ΣΚΑΪ: “Σωστή η αύξηση των μισθών των γιατρών”
ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη ΣΚΑΪ: “Σωστή η αύξηση των μισθών των γιατρών”

Παγώνη ΣΚΑΪ: Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ μίλησε και για αύξηση των μισθών των γιατρών

Με την τιμή του φυσικού αερίου να κάνει ράλι, η κυβέρνηση ανοίγει τη βεντάλια των μέτρων στήριξης για να ζεσταθούν τα νοικοκυριά το δύσκολο χειμώνα που έρχεται ενώ με στόχο τη μείωσης της κατανάλωσης φυσικού αερίου δίνει διπλό επίδομα θέρμανσης ως κίνητρο στους πολίτες προκειμένου να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο για τη θέρμανσή τους και να επιστρέψουν στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Στο μέτωπο της φορολογίας ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ εξήγγειλε την οριστική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους φορολογούμενους από την 1η Ιανουαρίου 2023, την παράταση για ένα ακόμη εξάμηνο των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε καφέ, μη αλκοολούχα  ποτά, στις συγκοινωνίες, στα εισιτήρια στους κινηματογράφου, νέα διετή αναστολή του ΦΠΑ 24% στις νέες οικοδομές και προσωρινό «πάγωμα» του τέλους επιτηδεύματος για επιχειρήσεις και επαγγελματίες που προχωρούν σε νέες προσλήψεις.

Η αύξηση του μισθού των γιατρών

Μαζί με τα παραπάνω μέτρα, ο πρωθυπουργός μίλησε και για αύξηση από 1 Ιανουαρίου του 2023 του ειδικού μισθολογίου των 20.000 γιατρών του ΕΣΥ, με αύξηση του βασικού μισθού και των επιδομάτων ευθύνης, και πιο συγκεκριμένα μίλησε για αύξηση ενός 10% στο μισθό των γιατρών, ενώ αναγνώρισε ότι θα έπρεπε να αυξηθεί παραπάνω. Η κυρία Ματίνα Παγώνη, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Έντιμα ο πρωθυπουργός αναγνώρισε την ανάγκη για αύξηση των μισθών των γιατρών, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για το μισθολόγιό μας. Όλοι οι γιατροί δώσαμε αγώνα για την αύξηση στους μισθούς, κι είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί.”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις