Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ομιλία Μητσοτάκη – ΔΕΘ 2022: Μήνυμα στον Ερντογάν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Μητσοτάκη – ΔΕΘ 2022: Μήνυμα στον Ερντογάν

Ομιλία Μητσοτάκη - ΔΕΘ 2022: Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα

Αυστηρό μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην Τουρκία έστειλε από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας όπως είπε στη γλώσσα του Τούρκου Προέδρου. «Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας ένα αυστηρό και σαφές μήνυμα στην Τουρκία. Μάλιστα, η φράση του αυτή καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που σηκώθηκε όρθιο στο Βελλίδειο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Βελλίδειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρομενος στα θέματα Αμυνας είπε: «Η πατρίδα είναι μεγαλύτερη έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Ιόνιο στα 12 μίλια. Εχουμε υπογράψει στρατηγικές αμυντικές συμφωνίες, με πιο σημαντικές αυτές με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Η διπλωματική μας ασπίδα σημαδεύει και το δόρυ της αποτροπής. Από εδώ είχα εξαγγείλει την αγορά των γαλλικών Rafale, τα πρώτα από αυτά πετούν στους ελληνικούς ουρανούς Ναυπηγούνται οι φρεγάτες Belharra και θα είναι έτοιμες το 2025. Η επικράτεια είναι ασφαλής. Με τον φράχτη στον Εβρο μειώθηκαν κατά 80% οι ροές μεταναστών στην Ευρώπη. Εχουν σωθεί χιλιάδες ζωές στην Ελλάδα», είπε αρχικά για να καταλήξει:

«Οσο για το προκλητικό κρεσέντο της Τουρκίας η απάντηση μας είναι η επιφυλακή μας, η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, οι συμμαχίες, η οικονομία μας και η ενότητα του λαού μας. Μία ελληνική λέξη απαντά στις προκλήσεις ”Οχι κύριε Ερντογάν” και για να το πω στη γλώσσα του ”Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα”».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις