Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατερίνα Μονογυιού – Τζώρτζης: Βάφτισε το παιδί του αδικοχαμένου αδερφού της
ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνα Μονογυιού – Τζώρτζης: Βάφτισε το παιδί του αδικοχαμένου αδερφού της

Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή - «Θα είμαι δίπλα του ως νονά και ως θεία και θα τον στηρίξω στα όνειρα του»

Νονά έγινε η Κατερίνα Μονογυιού αφού η βουλευτής της Ν.Δ. βάφτισε το παιδί του αδικοχαμένου αδελφού της, Τζώρτζη, με τον μικρό να παίρνει τα ονόματα Γεώργιος – Μιχαήλ. Σε κλίμα συγκίνησης η βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ., Κατερίνα Μονογυιού, βάφτισε τον γιο του αδελφού της, Τζώρτζη Μονογυιού, ο οποίος έχασε τη ζωή του ύστερα απο αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Διαζύγιο μετά από οκτώ χρόνια για την Κατερίνα Μονογυιού

Το μυστήριο τελέστηκε στον Άγιο Ιωάννη Διακόφτη και, μαζί με την Κατερίνα Μονογυιού, το μωρό βάφτισε και ο αδελφικός φίλος του Τζώρτζη, Θωμάς Σφυρής, ο οποίος είναι επιχειρηματίας στον χώρο της ένδυσης. Η συγκινησιακή φόρτιση ήταν έντονη καθ’ όλη τη διάρκεια, αφού πολλές φορές τα δάκρυα θόλωσαν τα μάτια της Κατερίνας Μονογυιού αλλά, όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του μυστηρίου, «ήταν σαν να υπήρχε ο αδελφός της δίπλα της».

Θα είμαι δίπλα του ως νονά και ως θεία και θα τον στηρίξω στα όνειρά του

Μάλιστα, η βουλευτής της Ν.Δ. μπόρεσε με τα λόγια της να μεταφέρει το μήνυμα της ημέρας, που δεν ήταν άλλο από τη συνέχιση της ύπαρξης του Τζώρτζη Μονογιού μέσα από τον νεοφώτιστο Γεώργιο – Μιχαήλ. Άλλωστε, ο μικρός έλαβε και το όνομα του πατέρα του.Χαρακτηριστικά, η Κατερίνα Μονογυιού τόνισε εμφανώς συγκινημένη: «Οι ψυχές δεν φεύγουν από τη γη παρά μόνο τα σώματα. Ένιωθα ότι ο Τζώρτζης ήταν εδώ και ότι έγιναν όλα όπως ακριβώς τα είχε σχεδιάσει και αυτός.

Ο μικρός Γεώργιος – Μιχαήλ, εκτός από ανιψιός μου, είναι, πλέον, και πνευματικό μου παιδί με όσα συνεπάγεται αυτός ο τίτλος τιμής». Ακόμα, η Κατερίνα Μονογυιού πρόσθεσε: «Θα είμαι δίπλα του ως νονά και ως θεία και θα τον στηρίξω στα όνειρά του, πάντα με την ευχή που θα του δίνει ο αδελφός μου από εκεί ψηλά, όπου βρίσκεται. Ευχαριστώ πολύ τη μητέρα του που με εμπιστεύτηκε και ως νονά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ θα ήθελα να πω και στον καλό φίλο του αδελφού μου, τον Θωμά, με τον οποίο βαφτίσαμε μαζί το μωρό».

Πάντως, σε όλη τη διάρκεια του μυστηρίου υπήρχε έντονο το μυκονιάτικο στοιχείο, τον τόπο καταγωγής της οικογένειας. Έτσι, οι ανεμόμυλοι, το σήμα – κατατεθέν του νησιού, υπήρχαν στις λαμπάδες, στις προσκλήσεις, στη διακόσμηση, αλλά ακόμα και στην τούρτα του νεοφώτιστου, καθώς είχε τα γενέθλιά του.

Κατερίνα Μονογυιού: «Ο αδελφός μου, ο Τζώρτζης, είναι εδώ, δεν φεύγουν οι ψυχές, μονό τα σώματα»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις