Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

21

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λύκοι Νέα Χαλκηδόνα: Η στιγμή που το άγριο ζώο κατασπάραξε μικρό αδέσποτο σκυλάκι
ΕΛΛΑΔΑ

Λύκοι Νέα Χαλκηδόνα: Η στιγμή που το άγριο ζώο κατασπάραξε μικρό αδέσποτο σκυλάκι

Λύκοι Νέα Χαλκηδόνα: Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι

Τον «τρόμο» έχει σπείρει στο χωριό Μικρό Μοναστήρι του δήμου Χαλκηδόνος, στη Θεσσαλονίκη η παρουσία λύκων ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι λύκοι μάλιστα, τριγυρνούν στο χωριό και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, μέχρι στιγμής, ψάχνοντας για τροφή έχουν κατασπαράξει 8 αδέσποτα σκυλάκια. Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι καθώς οι εν λόγω επιθέσεις άγριων ζώων, αποτελούν πρωτόγνωρο φαινόμενο στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αναφορές ότι τα άγρια ζώα εμφανίστηκαν και στο γειτονικό χωριό Λουδίας. Ο αντιδήμαρχος Aγροτικής Aνάπτυξης Χαλκηδόνας, Γιάννης Μπατζαρακίδης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για το περιστατικό και τις ευθύνες της πολιτείας.

«Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία έντονη αυξητική τάση στον πληθυσμό. Πριν από 2-3 χρόνια, εάν κάποιος έλεγε ότι είδε λύκο στα κτήματά του, θα τον παίρναν και στο ψιλό. Σήμερα το πρόβλημα έχει αυξηθεί πάρα πολύ και τα βλέπουμε κάθε μέρα μπροστά μας, και η αύξηση του πληθυσμού των λύκων είναι έντονη και ανησυχητική», ανέφερε αρχικά. «Τα φαινόμενα είναι καθημερινά, έχουμε πολλές επιθέσεις σε κτηνοτροφικές μονάδες, όπου επιτίθενται σε οικόσιτα ζώα. Αυτό ενδεχομένως οφείλεται στην αναζήτηση τροφής και ο λύκος είναι ένα άγριο ζώο που διανύει πολλά χιλιόμετρα για να βρει τροφή, και φτάσαμε σε αυτό το σημείο», σχολίασε ο κ. Μπατζαρακίδης.

«Μιλήσαμε με το Δασαρχείο και το Δασαρχείο στη συνέχει μιλά με την οργάνωση “Αρκτούρος” προκειμένου να περισυλλέξουν κάποια ζώα και να τα μεταφέρουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Είναι κάτι πέρα από τις αρμοδιότητες του δήμου και οι αρμόδιοι στο υπουργείο πρέπει άμεσα να δουν το θέμα», κατέληξε.


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις