Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρόδος εργολάβος: «Προμελετημένο έγκλημα η δολοφονία του»
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος εργολάβος: «Προμελετημένο έγκλημα η δολοφονία του»

Ρόδος εργολάβος: Νέα στοιχεία για το στυγερό έγκλημα

Συγκλονισμένος από την φρικτή δολοφονία του εργολάβου Τ. Τ. στο Φαληράκι της Ρόδου δηλώνει ο αδελφός του, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας μιλά στο protothema.gr για «προμελετημένο έγκλημα». Όπως αναφέρει ο αδερφός του 46χρονου εργολάβου, από την πρώτη μέρα της εξαφάνισης του το Σάββατο 28 Αυγούστου, είχε πειστεί πως κάτι κακό του είχε συμβεί, αφού γνώριζε τα πάντα για την οικονομική διαφορά της τάξεως των 100.000 ευρώ που είχε με τον συγκεκριμένο ξενοδόχο, όπου πριν από τρία περίπου χρόνια του είχε φτιάξει με δικά του χρήματα δυο καινούργιες πτέρυγες:

«Πενθούμε όλοι για τον χαμό του Τ. Δυστυχώς από την πρώτη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη του καταλάβαμε πως κάτι κακό του είχε συμβεί. Ο αδελφός μου ήταν σωστός επαγγελματίας και οικογενειάρχης. Το γνώριζαν όλοι εδώ στο Φαληράκι και τον αγαπούσαν. Ήξερα τα πάντα για την οικονομική του διαφορά με τον ξενοδόχο».

«Έπεσε σε πολλές αντιφάσεις γι’ αυτό και πιστέψανε πως κάτι κακό είχε κάνει»

Με τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις η οικογένεια του Τ. Τ., έχει αναθέσει την υπόθεση στον δικηγόρο της Ρόδου Μηνά Τσέρκη, ο οποίος γνώριζε και προσωπικά τον εργολάβο: «Ο ξενοδόχος ήταν ο άνθρωπος που είχε ραντεβού με τον Τ. πριν την εξαφάνιση του. Ο ίδιος στην κατάθεση του έπεσε σε πολλές αντιφάσεις, γι αυτό και αμέσως πιστέψαμε πως κάτι κακό είχε κάνει. Ο συγκεκριμένος συνελήφθη μαζί με τον γιο του γιατί από κοινού έκαναν ό,τι έκαναν. Κορόιδευε τον Τ. εδώ και τρία χρόνια για τα λεφτά που του χρωστούσε. Τις δυο πτέρυγες του ξενοδοχείου του, τις έφτιαξε ο θανών πληρώνοντας σχεδόν εξ ολοκλήρου ο ίδιος όλο το προσωπικό. Ο άλλος του υποσχόταν πως θα του τα έδινε τα χρήματα αυτά, της τάξεως των 100.000 ευρώ λίγα λίγα».

Για τα λεφτά που χρωστούσε στον Τζ. Τ. ο ξενοδόχος είχε υπογράψει μπροστά στον δικηγόρο και σχετικό έγγραφο αναγνώρισης χρέους: «Πριν δυο χρόνια είχαν έρθει μάλιστα στο γραφείο μου και είχε υπογραφεί η αναγνώριση χρέους. Είχε υπογράψει ο ξενοδόχος ότι του χρωστούσε 100.000 ευρώ. Πριν τέσσερις μέρες από την δολοφονία του Τ. είχα βρεθεί μαζί του και τον είχα ρωτήσει σχετικά. Μάλιστα το θύμα μου είπε πως του είχε δώσει ο ξενοδόχος κάτι ψίχουλα γύρω στα 2.000 ευρώ. Στην κατάθεση του ο ξενοδόχος έχει πει ψέματα πως τον έχει εξοφλήσει και του έχει δώσει και 15.000 ευρώ επιπλέον. Αυτό ήταν και το λάθος που έκανε, καθώς κινήθηκαν οι υποψίες της οικογένειας».

«Θεωρούσε ότι είχε εξασφαλίσει άλλοθι και είχε φροντίσει τα πάντα»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Μηνά Τσέκρη η δολοφονία του Τ. Τ. ήταν προμελετημένη: «Τα άλλοθι του κατέρρευσαν και έπεφτε από αντίφαση σε αντίφαση. Ο Τ. ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, σωστός οικογενειάρχης και δεν χρωστούσε σε κανέναν. Δεν του άξιζε αυτό το τέλος. Από αυτά που ακούμε και διαβάζουμε μιλάμε για ένα προμελετημένο έγκλημα από τον ξενοδόχο και τον γιο του. Θεωρούσε ότι είχε εξασφαλίσει άλλοθι και είχε φροντίσει τα πάντα. Είχε αφαιρέσει από το σκληρό δίσκο τα καταγραφικά».

Τι υποστηρίζει ο 53χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, ο δράστης υποστηρίζει ότι ο 46χρονος ήταν πιεστικός απέναντί του για την είσπραξη των χρημάτων της οφειλής και ότι πολλές φορές είχε μεταβεί στο ξενοδοχείο υπό την επήρεια αλκοόλ προκαλώντας αναστάτωση. Το βράδυ της Κυριακής ο εργολάβος, όπως ισχυρίζεται ο δράστης, μετέβη υπό την επήρεια αλκοόλ στο ξενοδοχείο και ξεκίνησε να τον καθυβρίζει και στη συνέχεια επιτέθηκε στον γιο του. Τότε, σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει ο δράστης, μπήκε μπροστά για να προστατεύσει τον γιο του από τα χτυπήματα του εργολάβου και ξεκίνησε η μεταξύ τους συμπλοκή.

Έπειτα έπιασε ένα σχοινί το οποίο έσφιξε γύρω από τον λαιμό του θύματος προκειμένου να τον ακινητοποιήσει, όπως υποστηρίζει, τον έριξε κάτω και τον σκότωσε πνίγοντάς τον. Στη συνέχεια μαζί με τον γιο του τον έγδυσαν, πέταξαν τα ρούχα του και μετέφεραν το πτώμα στον ερημικό δρόμο, όπου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία στη Ρόδο

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ανθρωποκτονία 46χρονου αλλοδαπού, για τον οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση και ταυτοποιήθηκαν οι δράστες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 20 και 53 ετών, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, την 30ή Αυγούστου 2022 βραδινές ώρες δηλώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχάγγελου η εξαφάνιση 46χρονου αλλοδαπού από βραδινές ώρες της 28ης Αυγούστου 2022.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, την 31η Αυγούστου εντοπίστηκε το όχημα του εξαφανισθέντος σε αγροτική περιοχή. Ακολούθως, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης συλλογής – αξιοποίησης στοιχείων και προδικαστικών δεδομένων διαπιστώθηκε εμπλοκή των δύο ημεδαπών, οι οποίοι σήμερα πρώτες πρωινές ώρες προσήχθησαν Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και εξεταζόμενοι κατά την προανακριτική διαδικασία περίγραψαν με λεπτομέρειες την πράξη τους, υποδεικνύοντας τον τόπο της ανθρωποκτονίας, καθώς και το σημείο όπου είχαν μεταφέρει – αποκρύψει τη σορό του 46χρονου.

Αναλυτικότερα, την 28η Αυγούστου 2022 το βράδυ ο 46χρονος μετέβη σε συνάντηση με τους δράστες οι οποίοι, ένεκα μεταξύ τους οικονομικών διαφορών, διαπληκτίστηκαν και τον έπληξαν θανάσιμα. Στη συνέχεια, προκειμένου να καλύψουν την πράξη τους, μετέφεραν το όχημα του 46χρονου σε αγροτική περιοχή και τη σορό του σε δεύτερο σημείο, όπου την απέκρυψαν πρόχειρα. Η σορός βρέθηκε, περισυνελέγη και παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις