Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πετράλωνα νεκρός: Αντίποινα για τους πυροβολισμούς στην πλατεία Βάθη;
ΕΛΛΑΔΑ

Πετράλωνα νεκρός: Αντίποινα για τους πυροβολισμούς στην πλατεία Βάθη;

Πετράλωνα νεκρός: Το θύμα της δολοφονίας στα Πετράλωνα είναι γνωστό στις Αρχές - Έχει συλληφθεί στο παρελθόν με τρία διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών της μαφιόζικης εκτέλεσης στην οδό Αλκμήνης 107 στα Πετράλωνα. Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους τον εκτέλεσαν με 14 σφαίρες από απόσταση αναπνοής. Το θύμα είναι Τούρκος υπήκοος κουρδικής καταγωγής, σεσημασμένος για διακίνηση μικροποσοτήτων ναρκωτικών. Σημαντικό στοιχεία της υπόθεσης είναι πως ο άνδρας είναι καταχωρημένος στα αρχεία της Αστυνομίας με πολλά ονόματα και διάφορες υπηκοότητες.

Από τις 14 σφαίρες που δέχθηκε οι πέντε τον έχουν πλήξει σε κεφάλι και στήθος. Η δολοφονία φαίνεται να σχετίζεται με την διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας των δύο Κούρδων στην πλατεία Βάθης και να είναι ίσως και αντίποινα για αυτή. Δεν αποκλείουν το θύμα των Πετραλώνων να ήταν ο δράστης ή εντολέας αυτών στη Βάθης. Δεν εντοπίστηκαν κλειδιά πάνω του, ούτε αυτοκίνητο. Μόνο ένα κινητό, ένας φορτιστής και 5.000 ευρώ. Στο σημείο της άγριας δολοφονίας όπου βρέθηκαν οι 14 κάλυκες, υπάρχουν σταθμευμένα αυτοκίνητα γεμάτα σφαίρες και με σπασμένα τζάμια.

”Ακούστηκαν συνεχόμενοι πυροβολισμοί”

Ακόμη, αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τι άκουσε όσο βρισκόταν στο σπίτι του. ”Ακούσαμε πυροβολισμούς, έξι-εφτά συνεχόμενοι, και μετά δυο τρεις”. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το θύμα προσπάθησε να διαφύγει, έτρεξε για κάποια μέτρα, όμως έπεσε στο έδαφος όπου και κατέληξε. Οι δύο δράστες έφυγαν τρέχοντας πεζή προς την Αθήνα. Γίνονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν και άλλα άτομα μαζί τους.

Οι πυροβολισμοί στη πλατεία Βάθη

Το αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς και δυο τραυματίες, σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Μάρνης, όταν έπειτα από διαπληκτισμό, ένας αλλοδαπός κουρδικής καταγωγής έβγαλε όπλο και πυροβόλησε εναντίον δυο συμπατριωτών του. Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, ο δράστης έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Πριν τους πυροβολισμούς και σύμφωνα με όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξε έντονη λογομαχία μεταξύ τριών ανθρώπων κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι γνωρίζονταν μεταξύ τους. Ακολούθως, ο ένας τράβηξε όπλο και πυροβόλησε κατά των άλλων δυο, τους οποίους τραυμάτισε, έκρυψε το όπλο και διέφυγε με ΙΧ προς άγνωστη κατεύθυνση.  Μετά τους πυροβολισμούς, ο ένας τραυματίας, 22 ετών, χτυπημένος  στο κεφάλι και τον λαιμό, έπεσε στο έδαφος μέχρι τη στιγμή που κατέφτασε ασθενοφόρο για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο ΚΑΤ.

Ο έτερος τραυματίας, 27 ετών,  που είχε δεχτεί σφαίρα στην πλάτη, έφτασε μόνος του, πεζός, στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας, όπου ζήτησε τις πρώτες βοήθειες, ενημέρωσε για το περιστατικό, με συνέπεια να ειδοποιηθεί και η Αστυνομία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις