Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός αύριο Πέμπτη 1/9: Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός αύριο Πέμπτη 1/9: Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Καιρός αύριο Πέμπτη 1/9: Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά

Την Πέμπτη θα επικρατήσει λιακάδα σε όλη τη χώρα το πρωί. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπική συννεφιά. Όσο ανεβαίνουμε υψόμετρο η συννεφιά θα γίνεται προς το μεσημέρι πιο πυκνή. Έτσι στα ορεινά όλης της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας. Αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί και πάλι στις περισσότερες περιοχές. Ωστόσο φαίνεται να συνεχίζονται και τη νύχτα οι βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες θα είναι και δυνατές, στη Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλία, σε περιοχές που βλέπουν στο Αιγαίο και στο Θερμαϊκό.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα πλησιάσει το θερμόμετρο το μεσημέρι τους 32 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 34 στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο και στο Ιόνιο δε θα ξεπεράσουν τους 30-32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε δυτικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο με ένταση 2-4 στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα έως και 5 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Στα δυτικά και βόρεια κυρίως ορεινά, τις μεσημβρινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-33 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 2-4 μποφόρ, στρεφόμενοι σε νοτιάδες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, με μπόρες το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Ωστόσο το βράδυ ισχυρή καταιγίδα θα περάσει πάνω από την πόλη κινούμενη προς το Θερμαϊκό., κάνοντας τον καιρό άστατο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-32 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις