Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ψευδείς γνωματεύσεις ασέλγειας: Πατεράδες καταγγέλλουν παιδοψυχολόγο
ΕΛΛΑΔΑ

Ψευδείς γνωματεύσεις ασέλγειας: Πατεράδες καταγγέλλουν παιδοψυχολόγο

Ψευδείς γνωματεύσεις ασέλγειας: Αποτελούσαν όχημα για να κατηγορηθούν αδίκως

Μπροστά σε σοκαριστικές καταγγελίες για βιομηχανία ψευδών γνωματεύσεων για δήθεν ασέλγειες σε ανήλικα παιδιά βρίσκεται η Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς παιδοψυχολόγος φέρεται να έχει τροφοδοτήσει χωρισμένες γυναίκες με γνωματεύσεις κατά των πρώην συζύγων τους για δήθεν κακοποιητικές συμπεριφορές στα παιδιά τους. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα και το  pelop.gr η υπόθεση έχει ανατεθεί σε αρεοπαγίτη εισαγγελέα μετά την καταγγελία που κατέθεσαν 9 γονείς οι οποίοι κατηγορήθηκαν για ασέλγεια στα ανήλικα παιδιά τους με γνωματεύσεις της συγκεκριμένης παιδοψυχολόγου.

Στις 26 σελίδες της καταγγελίας αναφέρονται συνοπτικά οι υποθέσεις των 9 μπαμπάδων, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εμφανιστεί και άλλοι πατεράδες που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και αναμένεται να προστεθούν και άλλες περιπτώσεις συμπληρωματικά στην καταγγελία που έχει κατατεθεί. Παράλληλα γίνεται αναφορά στη μεθοδολογία και τις πρακτικές που ακολουθεί η συγκεκριμένη παιδοψυχολόγος, η οποία φέρεται να κατηγορεί ψευδώς τους άρρενες γονείς για κακοποιητική συμπεριφορά.

person in brown pants and black shoes standing on red concrete floor
‘Ολα γίνονται σε συγκεκριμένο στάδιο της δικαστικής διεκδίκησης

Οι γονείς αναφέρουν ότι όλα γίνονται σε συγκεκριμένο στάδιο της δικαστικής διεκδίκησης του παιδιού με συγκεκριμένη μέθοδο και με εξωφρενικές γνωματεύσεις. «Στο πλαίσιο υποθέσεων που ανέλαβα, για δήθεν ασέλγεια πατέρων επί των τέκνων τους, όπου πατέρες κατηγορούνται από τις μητέρες με ακριβώς το ίδιο σύστημα, αντιλήφθηκα ότι υφίστανται συγκεκριμένοι/ες ‘παιδοψυχίατροι’, ‘παιδοψυχολόγοι’ και λοιποί τεχνοκράτες, οι ίδιοι/ες κάθε φορά, που αναλαμβάνουν τη στήριξη των ως άνω σκευωριών κατά αθώων, προκειμένου να ενδυθούν με δικαστικό ένδυμα και ψευδοεπιστημονικότητα οι ως άνω κατηγορίες, και υφίσταται κοινή μεθοδολογία στην τέλεση του ως άνω εγκλήματος κατά αθώων.

Η δε Δικαιοσύνη χρησιμοποιείται για τους ως άνω παράνομους σκοπούς στο πανελλήνιο, και η καθυστέρηση των διαδικασιών της οδηγεί σε οικονομική και ηθική εξόντωση αθώους γονείς, οι οποίοι επιπλέον αποξενώνονται πλήρως από τα τέκνα τους μέχρι να ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία, η οποία οδηγεί μεν στην αθώωσή τους, αλλά μετά το πέρας τόσων ετών, ώστε σχεδόν να μην έχει πλέον νόημα, ενώ, ταυτόχρονα, οι υπαίτιοι των εγκλημάτων κατά αθώων συνεχίζουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο.

grayscale photo of person's feet on body of water
Έπεται συνέχεια

Εννέα πατέρες κατέθεσαν γνωστοποίηση/αίτηση (υπέχουσα θέση καταγγελίας) ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Εκεί έχουν αναγραφεί στοιχεία των υποθέσεων ενός εκάστου καταγγέλλοντος, από τα οποία αποδεικνύεται αβίαστα ότι για όλους τους αδίκως κατηγορηθέντες χρησιμοποιήθηκαν ακριβώς τα ίδια πρόσωπα και οι ίδιες μέθοδοι. Ζητήσαμε, λοιπόν, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να επιληφθεί ώστε να διερευνηθεί εις βάθος το ζήτημα για αξιόποινες πράξεις και να ενημερωθούν οι κατά τόπους εισαγγελείς για το εγκληματικό αυτό φαινόμενο.

Η καταγγελία μας αυτή έχει χρεωθεί ήδη σε αρμόδιο εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση» ανέφερε στο «ΘΕΜΑ» η δικηγόρος Χριστίνα Φλώρου, που εκπροσωπεί τους γονείς που έκαναν τη σοβαρή καταγγελία.

man in black t-shirt holding child in gray hoodie
Η συνεπιμέλεια

Σύμφωνα με τον νόμο για τη συνεπιμέλεια, στο μέρος που γίνεται λόγος για την επικοινωνία του παιδιού αναφέρεται ότι ο γονέας με τον οποίο δεν διαμένει το τέκνο έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση τής κατά το δυνατό ευρύτερης επικοινωνίας με αυτό, στην οποία περιλαμβάνονται τόσο η φυσική παρουσία και επαφή του με το τέκνο όσο και η διαμονή του στην οικία του.

Ο γονέας με τον οποίο διαμένει το τέκνο οφείλει να διευκολύνει και να προωθεί την επικοινωνία του τέκνου με τον άλλο γονέα σε τακτή χρονική βάση. Ο χρόνος επικοινωνίας του τέκνου με φυσική παρουσία με τον γονέα με τον οποίο δεν διαμένει τεκμαίρεται στο ένα τρίτο (1/3) του συνολικού χρόνου, εκτός αν ο γονέας αυτός ζητά μικρότερο χρόνο επικοινωνίας ή επιβάλλεται να καθοριστεί μικρότερος ή μεγαλύτερος χρόνος επικοινωνίας για λόγους που αφορούν τις συνθήκες διαβίωσης ή το συμφέρον του τέκνου, εφόσον, σε κάθε περίπτωση, δεν διαταράσσεται η καθημερινότητα του τέκνου. Αποκλεισμός ή περιορισμός της επικοινωνίας είναι δυνατός μόνο για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους, ιδίως όταν ο γονέας με τον οποίο δεν διαμένει το τέκνο κριθεί ακατάλληλος να ασκεί το δικαίωμα επικοινωνίας. Για τη διαπίστωση της ακαταλληλότητας του γονέα το δικαστήριο μπορεί να διατάξει κάθε πρόσφορο μέσο, ιδίως την εκπόνηση εμπεριστατωμένης έκθεσης κοινωνικών λειτουργών ή ψυχιάτρων ή ψυχολόγων.

Η υπόθεση της Πάτρας, που είχε απασχολήσει τη χώρα

Η μάνα, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, η οποία έχει χωρίσει συναινετικά με τον πατέρα από το 2020 είχε καταγγείλει πως ο πατέρας ασελγούσε στην 4χρονη. Μάλιστα, τότε είχε κερδίσει και τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα με αποτέλεσμα ο πατέρας μπορεί να βλέπει το παιδί μόνο παρουσίας της μητέρας του και της γιαγιάς του. Αλλά ποτέ μόνος του. Η γυναίκα για να καταφέρει να κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα είχε χρησιμοποιήσει γνωμάτευση της συγκεκριμένης γυναίκας ιδιώτη παιδοψυχολόγου, με την οποία βεβαιωνόταν η ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης. Διαφορετική εκδοχή είχε δώσει ο πατέρας της 4χρονης. Υποστήριξε πως όλα όσα έχουν καταγγελθεί στην Εισαγγελία και τότε βρίσκονταν στο στάδιο της διερεύνησης ήταν στη φαντασία της μητέρας και ότι «έστησε» ένα τέτοιο σκηνικό, προκειμένου να τον κατηγορήσει επειδή την χώρισε.

«Ο πελάτης μου έχει τρελαθεί από όσα του συμβαίνουν. Εχει προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες» είχε δηλώσει ο δικηγόρος του, Θάνος Αμπατζής. Σύμφωνα με τον πατέρα, ουδέποτε έχει αγγίξει την κόρη του και μάλιστα η παιδοψυχίατρος του Καραμανδανείου τον δικαίωσε, μην αναγνωρίζοντας σημάδια κακοποίησης στο παιδί! Το δικαστήριο που έγινε, απέρριψε τους ισχυρισμούς της μητέρας και μάλιστα της επιδίκασε και τα δικαστικά έξοδα. Έτσι ο πατέρας θα μπορεί πλέον να βλέπει κανονικά το παιδί του. Σύμφωνα με τον κ. Αμπατζή, ο πατέρας θα ζητήσει με βάση το χαρτί της παιδοψυχιάτρου την πλήρη επιμέλεια του παιδιού του, ενώ η διαμάχη με την πρώην σύζυγό του θα έχει συνέχεια στα ελληνικά δικαστήρια, αν και δεν ήταν επιλογή του.

man in black jacket and red pants walking on forest during daytime
Όπλο οι αθωωτικές αποφάσεις δικαστηρίων

Όπως δήλωσε στο pelop.gr εκπρόσωπος των μπαμπάδων από την Αθήνα, η συγκεκριμένη επιστήμονας εκδίδει γνωματεύσεις για δήθεν «ασέλγειες» μπαμπάδων στα παιδιά τους, και μέχρι σήμερα όλοι οι πατεράδες έχουν δικαιωθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη και έχουν παραδοθεί «λευκοί» στην κοινωνία.

man and girl sitting inside airplane during daytime
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις