Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κανέλλη στον ΣΚΑΪ: “Το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ παρακολουθείται από το 2016”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κανέλλη στον ΣΚΑΪ: “Το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ παρακολουθείται από το 2016”

Κανέλλη στον ΣΚΑΪ: Η βουλευτής του ΚΚΕ έδωσε συνέντευξη στον Γιώργο Αυτιά

Τη βουλευτή του ΚΚΕ και δημοσιογράφος, Λιάνα Κανέλλη, είχε καλεσμένη το πρωί της Κυριακής ο Γιώργος Αυτιάς στην εκπομπή του, στον ΣΚΑΪ. Μεταξύ άλλων η κυρία Κανέλλη αναφέρθηκε στο θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων και συζητήσεων το τελευταίο διάστημα, και αποκάλυψε ότι το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ παρακολουθείται από το 2016!

Πιο συγκεκριμένα η ίδια είπε: “Έρχεται ένας πολιτικός αρχηγός τώρα και γίνεται ο θάνατος της αλεπούς. Όταν εμείς φωνάζαμε από το 2016 μέχρι σήμερα, με την τελευταία απόπειρα πριν μερικούς μήνες, δεν κουνιότανε φύλλο. Έχουμε χαρτιά στα χέρια μας και απαντήσεις, τη μια ήταν από άγνωστο, τη μια από εξωτερικό. Όλα αυτά θα τα δείτε στη Βουλή, αλλά ποιος θα τα παρακολουθήσει; Να σου πω τι θα συμβεί; Έχουμε μια κυβέρνηση που έχει πρώην ΚΝΙΤΗ για υπουργό Δημοσίας Τάξης, έχουμε μια αντιπολίτευση που έχει αρχηγό πρώην ΚΝΙΤΗ, και θα μαζευτούν οι πρώην ΚΝΙΤΕΣ, να “σκοτώνονται” για κάποιον που δεν ήταν ΚΝΙΤΗΣ, και για τους πραγματικούς ΚΝΙΤΕΣ που συστηματικά παρακολουθούνται ως κόμμα επί 6 χρόνια δεν πρόκειται να γίνει τίποτα”.

Τι είπε για τις παρακολουθήσεις, την οικονομία και τη Ρωσία

Σε ερώτηση του κ. Αυτιά τι περίμεναν να ακούσουν από το ΚΚΕ μέσα από τις παρακολουθήσεις, η βουλευτής είπε: “Γιατί από τον Ανδρουλάκη τι φοβόντουσαν; Οι πάντες ακούνε τους πάντες. Και έρχεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία και λέει ότι αυτό που μέχρι χθες ήταν σκάνδαλο, τώρα είναι νομιμοποιημένο, και κυρίως καλυμμένο με την έννοια της ‘επίκλησης του εθνικού λόγου'”. “Φτάσαμε να μιλάμε για εθνικό λόγο κι από εκεί που είχαμε 100 παρακολουθήσεις τον χρόνο με άδεια εισαγγελέα, τώρα με άδεια του εισαγγελέα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, έχουμε 100 παρακολουθήσεις την ημέρα”.

Η βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε μάλιστα ότι η ίδια έχει δώσει άδεια στην ΑΔΑΕ, ενώ το κινητό της τηλέφωνο που κλάπηκε το 2013 βρέθηκε στα χέρια στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ, έχει κάνει και μηνύσεις και δεν έχουν προχωρήσει. Η ίδια ανέφερε πως η μόνη λύση είναι να αποκτήσει ο λαός έλεγχος πάνω σε αυτές τις υπηρεσίες. Σχετικά με τους επόμενους μήνες ανέφερε ότι “θα δυσκολευτούμε να βγάλουμε πέρα τον χειμώνα”. “Αρχίζουν και λείπουν είδη βασικής ανάγκης επειδή οι τιμές έχουν αυξηθεί. Πολλά σπίτια βγαίνουν στον πλειστηριασμό, η σταθερή εργασία είναι κάτι σαν ‘λαχείο’, υπάρχει πρόβλημα με τον πληθωρισμό. Συνειδητοποιούμε πού πάμε;”

Ολοκληρώνοντας, η κ. Κανέλλη αναφέρθηκε στα μέτρα και τις κυρώσεις που παίρνουν ενάντια στη Ρωσία και όλα αυτά αντικατοπτρίζονται στην οικονομία και τα καύσιμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις