Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μια φυτεία οδήγησε σε… καφενείο – οπλοστάσιο
ΕΛΛΑΔΑ

Μια φυτεία οδήγησε σε… καφενείο – οπλοστάσιο

Ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί

Καφενείο σε περιοχή των Ιωαννίνων, ανάμεσα στους καφέδες και τα αναψυκτικά, έκρυβε ολόκληρο οπλοστάσιο! Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι, βάσει αξιοποίησης πληροφοριών, είχαν φθάσει νωρίτερα σε φυτεία δενδρυλλίων σε δασώδη περιοχή, στην Ανατολική Κράσπη, στη διάρκεια των ερευνών, που ακολούθησαν σε οικία και σε καφενείο, βρέθηκαν μπροστά σε πέντε καλάσνικοφ (!), έξι πολεμικά όπλα, κυνηγετικά, ξιφολόγχες και σφαίρες!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο εντοπισμός του οπλοστασίου, ανοίγει τώρα έναν νέο δρόμο έρευνας για τους αστυνομικούς, καθώς πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα αν και σε ποια χέρια έχουν πουληθεί ανάλογα όπλα προκειμένου να εντοπιστούν, να συλληφθούν και να… αφοπλιστούν. Όλα τα πάρα πάνω έλαβαν χώρα, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, «στο πλαίσιο της καταπολέμησης της καλλιέργειας ναρκωτικών. Υστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε ορεινή και δασώδη περιοχή των Ιωαννίνων, ενώ ακολούθως βρέθηκε βαρύς οπλισμός».

Δύο Έλληνες, ένας Αλβανός

Ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 29 και 52 ετών και ένας Αλβανός,50 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για καλλιέργεια ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της σοβαρής υπόθεσης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

· 47 δενδρύλλια κάνναβης, εξοπλισμός ποτίσματος και αγροτικά εργαλεία στον χώρο της φυτείας, 5 πολεμικά τυφέκια τύπου kalashnikov , 6 πολεμικά τυφέκια διαφόρων τύπων, 6 κυνηγητικά όπλα, περίστροφο, 2 χειροβομβίδες, 7 πυροκροτητές και βραδύκαυστο φυτίλι, 3 ξιφολόγχες,

· 2 μαχαίρια, 2.961 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 10 γεμιστήρες και το χρηματικό ποσό των 1.710 ευρώ.

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωάννινων ενώ η έρευνα συνεχίζεται, όπως προαναφέρθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί τόσο ο ακριβής χώρος προέλευσης των όπλων, που είναι η Αλβανία, όσο και τι έκταση είχε λάβει το λαθρεμπόριο βαρέος οπλισμού.

Στην παραμεθόριο Θεσπρωτίας

Στις αρχές Αυγούστου και πάλι στην Ηπειρο και πιο συγκεκριμένα σε παραμεθόρια περιοχή της Θεσπρωτίας είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών και απείθεια.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν, τότε, τον αλλοδαπό σε παραμεθόρια περιοχή οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τον συνέλαβαν, παρά την προσπάθειά του να αποτρέψει τον έλεγχο, ασφαλίζοντας τις πόρτες του οχήματος.

Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 70 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 77 κιλών και 320 γραμμαρίων. Κατασχέθηκαν ακόμη το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεως οχημάτων με έδρα χώρα του εξωτερικού και κινητό τηλέφωνο. Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση της παραπάνω ποσότητας ναρκωτικών εκτιμάται από την Αστυνομία ότι ξεπερνούσε τις 190.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις