Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός αύριο Σάββατο 20/8: Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός αύριο Σάββατο 20/8: Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Καιρός αύριο Σάββατο 20/8: Τις επόμενες μέρες θα επανέλθουμε στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα

Το Σάββατο θα είναι η τελευταία μέρα έντονης ζέστης, καθώς οι θερμές αέριες μάζες σταδιακά θα υποχωρήσουν. Φαίνεται ότι τις επόμενες μέρες θα επανέλθουμε στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, όμως η αστάθεια επιστρέφει και μαζί της και οι μεσημεριανές μπόρες. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, με τα διαστήματα με ήλιο να είναι μεγάλα.

Κατά τόπους πιο πυκνές θα είναι στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Μάλιστα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών, θα εκδηλωθούν μικρής έκτασης βροχές. Αργά τη νύχτα, προς το ξημέρωμα της επόμενης μέρας, στη Μακεδονία προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν να είναι ισχυρές. Η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μια μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια με τις μέγιστες στους 36-37 βαθμούς, θα πλησιάσει και πάλι τους 40 στα ανατολικά ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο προβλέπονται θερμοκρασίες το μεσημέρι κοντά στους 34-37 βαθμούς.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι στα πελάγη. Στο Ιόνιο 3-5, θα ενισχυθούν λίγο το βράδυ στα 6 μποφόρ και στο Αιγαίο θα φυσάει μέχρι 5-6 μποφόρ στα κεντρικά και νότια τμήματα. Στην Αττική προβλέπεται λιακάδα, με αραιή συννεφιά το μεσημέρι, η οποία όμως γρήγορα θα διαλυθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25-37 και οι άνεμοι θα πνέουν σε ήπιες εντάσεις μεταβλητοί 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και στη συνέχεια. Αργά τη νύχτα, προς το ξημέρωμα της Κυριακής όμως ο καιρός θα είναι άστατος, με καταιγίδες που θα είναι ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-34 και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό νοτιοανατολικοί 2-4 μποφόρ.

Ο καιρός την Κυριακή και τη Δευτέρα

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες ,την Κυριακή ο καιρός στα κεντρικά και βόρεια θα είναι άστατος, με βροχές και καταιγίδες. Οι οποίες στη Μακεδονία θα συνεχιστούν και τη νύχτα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, τις πρώτες βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Αίθριος ο καιρός θα είναι νοτιότερα, και η έντονη ζέστη θα υποχωρήσει καθώς η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση σε όλη τη χώρα. Το θερμόμετρο θα φτάσει το μεσημέρι τους 32-35 βαθμούς κατά μέσο όρο. Βορειοδυτικό το ρεύμα στα πελάγη 3-5, στο Ιόνιο και 6 μποφόρ.

Και τέλος την Δευτέρα, προβλέπονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές το μεσημέρι. Στη Μακεδονία θα βρέχει από το ξημέρωμα, με βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε νέα πτώση, θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, με τις μέγιστες να πλησιάζουν τους 30-33 βαθμούς στα ηπειρωτικά και μέχρι 31 βαθμούς στο Αιγαίο. Βόρειο ρεύμα θα επικρατήσει στα πελάγη 3-5 τοπικά και 6 μποφόρ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις