Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο σήμερα: Προκλήσεις πάνω από την Κίναρο
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο σήμερα: Προκλήσεις πάνω από την Κίναρο

Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο σήμερα: Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε πάνω από την Κίναρο, στα 19.000 πόδια

Οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο συνεχίζονται σε καθημερινή βάση και με αμείωτη ένταση. Έτσι, μετά το μπαράζ παραβιάσεων, υπερπτήσεων και εμπλοκών, που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες – ακόμα και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου – σήμερα, λίγο μετά τις 15:00, καταγράφηκε άλλη μία υπέρπτηση.

Αυτή σημειώθηκε από ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), το οποίο πέταξε στις 15:05 πάτω από την Κίναρο, στα 19.000 πόδια.

Η ανακοίνωση ΥΠΕΞ για την εργαλειοποίηση των μεταναστών

Οι τουρκικές παραβιάσεις έρχονται να προστεθούν στον απόηχο των 38 μεταναστών που βρέθηκαν στον Έβρο και στην παραβίαση των ελληνικών συνόρων από τους Τούρκους διακινητές. Μάλιστα, ανακοίνωση για το θέμα που έχει προκύψει με τους μετανάστες στον Έβρο και τη συμπεριφορά της Τουρκίας εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών. «Το πρόσφατο περιστατικό που αφορά την προώθηση αιτούντων ασύλου από την Τουρκία προς την Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου, αποτελεί μία ακόμη απόπειρα της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το  μεταναστευτικό-προσφυγικό και ενδεχομένως να δημιουργήσει παράλληλα συνοριακό ζήτημα», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Απέναντι σε αυτήν τη νέα απόπειρα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων απαιτείται σύνεση και υπευθυνότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, αντί για προσπάθεια μετατροπής του ζητήματος σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, από μερίδα της αντιπολίτευσης».

Δείτε ακόμη
ΥΠΕΞ για τους μετανάστες στον Έβρο: “Η Τουρκία εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό”
Αμφισβητούμενα νησιά η Κάλυμνος και η Λέρος – Νέο παραλήρημα από τουρκικά ΜΜΕ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις