Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία: Δε βγαίνει η φλόγα από το σύμβολο του κόμματος
ΚΟΣΜΟΣ

Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία: Δε βγαίνει η φλόγα από το σύμβολο του κόμματος

Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία: Η φλόγα, κατά αναλυτές, συμβολίζει τη φωτιά που συνεχίζει να καίει, υποτίθεται, στον τάφο του Μουσολίνι

H Τζόρτζια Μελόνι αρνείται να βγάλει τη φλόγα από το σύμβολο του κόμματός της, Αδέλφια της Ιταλίας. Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Corriere della Sera, η Μελόνι τονίζει σήμερα ότι «η φλόγα την οποία διακρίνει, κανείς, στο σύμβολο των Αδελφών της Ιταλίας δεν έχει καμία σχέση με τον φασισμό, αλλά αποτελεί την αναγνώριση της πορείας μιας δημοκρατικής δεξιάς, στην ιστορία της αβασίλευτης δημοκρατίας της χώρας». Υπενθυμίζεται, όμως, ότι σειρά αναλυτών, τις περασμένες ημέρες υπογράμμισε ότι η φλόγα αυτή, συμβολίζει τη φωτιά η οποία συνεχίζει να καίει, υποτίθεται, στον τάφο του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

Το κόμμα που πρώτο είχε χρησιμοποιήσει το σύμβολο αυτό, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν το MSI«Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα», το οποίο και ήταν πολιτικός κληρονόμος του φασιστικού κόμματος. Στις εκκλήσεις που τις τελευταίες ώρες απευθύνθηκαν στην Τζόρτζια Μελόνι, να αλλάξει το σύμβολο των Αδελφών της Ιταλίας, ξεχώρισε εκείνη της ισόβιας γερουσιαστή Λιλιάνα Σέγκρε, 91 ετών, η οποία επέζησε των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και διηγείται, στους Ιταλούς νέους, πώς προέκυψε και επιβλήθηκε η ναζιστική και φασιστική θηριωδία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις