Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

07

Οκτωβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Τσίπρας: Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Τσίπρας: Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Παρακολούθηση Ανδρουλάκη - Τσίπρας: Το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

«Οι στοχευμένες “διαρροές” του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ για τον Νίκο Ανδρουλάκη, επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας: Οι αυτουργοί των παρακολουθήσεων συνδέονται με πρακτικές μαφίας», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

«Ο κ. Μητσοτάκης να κλείσει τη βάνα του οχετού, πριν πνιγεί μέσα του ο ίδιος», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Το βίντεο ανάρτηση του κ. Τσίπρα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης “δεν είναι απλά πολιτικά υπόλογος, είναι και ηθικά έκθετος”, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του για τις παρακολουθήσεις, σημειώνοντας ότι “αντί για συγγνώμες και ψέματα” πρέπει να “πει έστω και τώρα όλη την αλήθεια, ποιοι ακόμη πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθήθηκαν από το καθεστώς που επιχείρησε να στήσει” ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι “η κακοποίηση του κράτους δικαίου από το καθεστώς Μητσοτάκη, με τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών, προσβάλλει βάναυσα τη δημοκρατία μας. Κάτι που δε μπορεί να γίνει ανεκτό”. Τονίζει ότι “δεν πρόκειται για μέγα και ασυγχώρητο λάθος”, αλλά ότι “πρόκειται για μέγα σκάνδαλο και ασυγχώρητη καθεστωτική αλαζονεία, από έναν πρωθυπουργό που νόμιζε ότι κανείς δε μπορεί να τον ελέγξει”.

Ο κ. Τσίπρας προσθέτει πως “όταν φανερώθηκε, είπε τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του συνειδητά ψέματα για να καλυφθεί και σήμερα συνεχίζει με ψέμα πάνω στο ψέμα, ότι δήθεν δεν ήξερε, ενώ ο ίδιος άλλαξε το νόμο ώστε να μην επιτρέπεται στην ΑΔΑΕ να πει σε κάποιον ότι παρακολουθήθηκε κι αυτό μόλις του έγινε γνωστή η πρώτη καταγγελία”. “Δεν ήξερε, ενώ είχε αναλάβει από την πρώτη μέρα ο ίδιος την ευθύνη της ΕΥΠ. Δεν ήξερε και τι νομοθετούσε; Ποιος μπορεί να τον πιστέψει;”, σχολιάζει, προσθέτοντας ότι “ακόμη και αν κάποιος τον πιστεύει, η ανεπάρκειά του είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία”.

Αντί για συγνώμες και ψέματα, λοιπόν, ας μας πει έστω και τώρα όλη την αλήθεια

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης “δεν είναι απλά πολιτικά υπόλογος, είναι και ηθικά έκθετος” και πως “και καμία υποκριτική συγνώμη δεν μπορεί να σβήσει το τραύμα που έχει επιφέρει στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος”. “Αντί για συγνώμες και ψέματα, λοιπόν, ας μας πει έστω και τώρα όλη την αλήθεια. Ποιοι ακόμα πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθήθηκαν από το καθεστώς που επιχείρησε να στήσει”, τονίζει ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας: “Σε κάθε περίπτωση ας γνωρίζει ότι η αλήθεια θα έρθει στο φως. Είναι θέμα ελευθερίας και ασφάλειας. Είναι θέμα δημοκρατίας”.

“Σε ό,τι μας αφορά”, υπογραμμίζει καταληκτικά ο Αλέξης Τσίπρας, “θα κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας, σήμερα ως αντιπολίτευση, αλλά και αύριο ως προοδευτική κυβέρνηση, για να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει δημοκρατική αναμόρφωση του καθεστώτος της ΕΥΠ. Με μια πλειοψηφία δημοκρατικής λογικής και θεσμικής ευαισθησίας, που έχει ανάγκη ο τόπος. Γιατί το Κράτος Δικαίου στην Ελληνική Δημοκρατία, είναι κατάκτηση αδιαπραγμάτευτη”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις