Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

29

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανδρουλάκης Ουκρανία: “Αποκομμένοι από την πραγματικότητα οι ισχυρισμοί”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης Ουκρανία: “Αποκομμένοι από την πραγματικότητα οι ισχυρισμοί”

Ανδρουλάκης Ουκρανία: Τι ανέφερε ο Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα.

Η ουκρανική πλευρά, μέσω του πρέσβη της στην Ελλάδα, διευκρινίζει πως δεν έχει ζητήσει ποτέ από την χώρα μας στοιχεία παρακολουθήσεων. «Παράξενες εποχές. Διεθνής Οργάνωση κατηγορεί τα θύματα του πολέμου για παραβίαση των κανόνων του πολέμου. Ξένες υπηρεσίες κατηγορούν την Ουκρανία για υποκλοπή των πολιτών της» επεσήμανε ο κ. Σεργκέι Σουτένκο σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter, για να συμπληρώσει.

«Επιτρέψτε μου να επισημάνω αυτό, ποτέ δεν έχουμε ζητήσει κάτι τέτοιο από τον Έλληνα ομόλογό μας. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αποκομμένοι από την πραγματικότητα». Ο ίδιος διαπιστώνει πως η στιγμή είναι «πολύ βολική για να αποσπάσουν την προσοχή από το βασικό θέμα – τον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία» και υπογραμμίζει πως «οι Ρώσοι κατακτητές σκοτώνουν καθημερινά ειρηνικούς Ουκρανούς και καταστρέφουν ουκρανικές πόλεις και χωριά».

Η διάψευση της Αρμενίας

Νωρίτερα σήμερα, είχε προχωρήσει σε διάψευση και η αρμενική πλευρά. Συγκεκριμένα, η σελίδα της πρεσβείας σε ανάρτηση στο Facebook επικαλείται τα λόγια του Αρμένιου πρέσβη στη χώρα μας για την υπόθεση: «Είναι ένα ξεδιάντροπο ψέμα. Η Αρμενία ποτέ δε ζήτησε από καμία κυβέρνηση να ακούσει το τηλέφωνο κανενός». Νωρίτερα με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ μίλησε για «άθλια προπαγάνδα» της κυβέρνησης σε βάρος δημοκρατικών θεσμών σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «διαρρέει πληροφορίες για Αρμενίους, Ουκρανούς και Κινέζους» που ζήτησαν την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις