Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ταμείο Ανάκαμψης: Κυβερνητική απάντηση για το υποτιθέμενο πάγωμα δόσης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ταμείο Ανάκαμψης: Κυβερνητική απάντηση για το υποτιθέμενο πάγωμα δόσης

Ταμείο Ανάκαμψης: Διαψεύδει κατηγορηματικά η κυβέρνηση δημοσιεύματα περί «παγώματος δόσης» από το Ταμείο για τις μεταρρυθμίσεις στο Κράτος Δικαίου.

Μια παραφυάδα της υπόθεσης των υποκλοπών και παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, ήταν δημοσιεύματα που με κάποιο τρόπο συνέδεσαν την εκταμίευση δόσεων του Ταμείου Ανάκαμψης με την υπόθεση. Ειδικότερα, επικαλούμενα πηγές στις Βρυξέλλες, μιλούσαν για πάγωμα της επόμενης δόσης από το Ταμείο, που προγραμματιζόταν να εκταμιευτεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, λόγω μη επίτευξης των στόχων σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν το Κράτος Δικαίου.

Παράλληλα, συμπλήρωναν ότι μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με τις υποκλοπές και τις παραιτήσεις τόσο του Γρηγόρη Δημητριάδη όσο και του Διοικητή της ΕΥΠ, οι ίδιες πηγές θεωρούν αδύνατο να εκταμιευθεί η δεύτερη δόση από το ευρωπαϊκό ταμείο. Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα έχει δοθεί προθεσμία στην ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου για την επίτευξη των στόχων που σχετίζονται με την μεταρρυθμιστική ατζέντα στο Κράτος Δικαίου.

Μυθεύματα

Μυθεύματα, που απέχουν παρασάγγας από την αλήθεια και την πραγματικότητα χαρακτήρισαν τα δημοσιεύματα αυτά κυβερνητικοί παράγοντες. Σε σχέση με νέα μυθευματα που κυκλοφορούν από συγκεκριμένες πλευρές, δεν υπάρχει εκταμίευση τον Σεπτέμβριο, ούτε κάποια εκκρεμότητα με θέματα δικαιοσύνης» ανέφεραν χαρακτηριστικά. Υπερθεματίζοντας, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, εξήγησαν ότι σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, το φθινόπωρο η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει το επίσημο αίτημα για τη δεύτερη δόση και τα χρήματα αναμένεται να εκταμιευθούν έως το τέλος του χρόνου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις