Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καλλιέργεια κάνναβης: Ανακαλύφθηκε τρίτη φυτεία σε 48 ώρες
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιέργεια κάνναβης: Ανακαλύφθηκε τρίτη φυτεία σε 48 ώρες

Καλλιέργεια κάνναβης: Σε μία εκ των επιχειρήσεων, λόγω επικινδυνότητας, πήρε μέρος και η ΕΚΑΜ.

Δεν προλαβαίνει να… ξεριζώνει δενδρύλλια κάνναβης η Αστυνομία σε δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας, όπου ανακαλύπτει, τη μία μετά την άλλη, τεράστιες «φυτείες». Σε μόλις 48 ώρες, οι κατά τόπους αστυνομικές δυνάμεις, ανακάλυψαν και ξερίζωσαν σε Βοιωτία, Λάρισα, Μεσσηνία 7.452 δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος κάποιων εκ των οποίων έφθαναν και τα τρία μέτρα! Στις πολυπρόσωπες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε μία εκ των οποίων χρειάστηκε να αναλάβει δράση και η Ε.Κ.Α.Μ, λόγω πληροφοριών για την επικινδυνότητα των ενόπλων καλλιεργητών, συνελήφθησαν καλλιεργητές ενώ αναζητούνται κι άλλοι. Τελευταία επιχείρηση για την… εκπόρθηση φυτείας δενδρυλλίων είναι αυτή, που έλαβε χώρα στην Τριφυλία Μεσσηνίας και είχε ως αποτέλεσμα το ξερίζωμα 3.127 δενδρυλλίων το ύψος των οποίων ων έφθανε τα 2,7 μέτρα.

Αυτά σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ, «καλλιεργούνταν σε 11 ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, που επικοινωνούσαν μεταξύ τους με μικρά μονοπάτια, ενώ ήταν περιφραγμένοι με κλαδιά δέντρων και σύρμα. Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας διαπιστώθηκε οι καλλιεργητές να έχουν εγκαταστήσει σε καίρια σημεία, αυτοσχέδιες σκηνές, τόσο για την εποπτεία της φυτείας και της ευρύτερης περιοχής, όσο και για τη διαμονή τους στο χώρο. Τέλος, στο χώρο της φυτείας, βρέθηκε αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε, ενώ όλα τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν». Η έρευνα συνεχίζεται, αναφέρει η Αστυνομία, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων, που καλλιεργούσαν την φυτεία.

Στην Τανάγρα

Σε απόκρημνη πλαγιά της τοπικής κοινότητας Κλειδίου. Στην Τανάγρα Βοιωτίας, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, 2.225 φυτά κάνναβης. Σε αυτή την περίπτωση η επιχείρηση έγινε με τη συνδρομή και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι συνέλαβαν έναν από τους αλλοδαπούς καλλιεργητές.

Σε πλαγιά χαράδρας

«Η φυτεία», ανακοίνωσε η Αστυνομία «βρισκόταν σε εξαιρετικά δυσπρόσιτη περιοχή, καθώς ήταν σε πλαγιά χαράδρας μεγάλης κλίσεως, εντός της οποίας υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι (πεζούλια), που περιβάλλονταν από πυκνή βλάστηση, με σκοπό να παρέχεται φυσική κάλυψη.

Από το κανάλι του Μόρνου

Η άρδευση της φυτείας γινόταν από πλαστικά βαρέλια νερού και λάστιχα ποτίσματος, τα οποία τροφοδοτούνταν από το κανάλι του Μόρνου. Από το χώρο της φυτείας κατασχέθηκαν πλήθος βαρελιών νερού και ελαστικών ποτίσματος, γεωργικά εργαλεία και άλλα αντικείμενα (μπουκάλια, γάντια εργασίας), κατάλληλα για την περιποίησή της». Στην κατοχή του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων. Αναζητούνται τρεις επιπλέον συνεργοί του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Στην Αγιά της Λάρισας

Η τρίτη επιχείρηση ξεριζώματος φυτείας έλαβε χώρα, όπως έχει γράψει το Alphafreepress, σε δυσπρόσιτη περιοχή στην Αγιά Λάρισας. «Ούτε από… αέρος, με ελικόπτερο, δηλαδή», έγραφε το ρεπορτάζ «μπορούσε να έχει κανείς οπτική επαφή με μία από τις μεγαλύτερες φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης, την οποία καλλιεργούσαν με σύγχρονες μεθόδους, τέσσερις Αλβανοί υπήκοοι. Ενώ βρέθηκε με χειροπέδες ο 30χρονος αρχηγός τη και η Αστυνομία αναζητεί άλλους τρεις, έγινε γνωστό ότι πόνταραν να κερδίσουν πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ μόλις «τρυγούσαν» τη σοδειά, η οποία υπολόγιζαν ότι θα απέδιδε πέντε τόνους κάνναβης! Εντοπίσθηκαν τρεις φυτείες, οι οποίες εκτείνονταν σε τρία διαζώματα, δασικής έκτασης περίπου επτά στρεμμάτων, με πάνω από 2.100 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρα. Επιπλέον, κατασχέθηκαν άνω των 22 κιλών κάνναβης, σε φούντα.

Η επιτήρηση

Οι εμπλεκόμενοι, χρησιμοποιούσαν αυτοσχέδια συστήματα άρδευσης, ενώ για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές, επιτηρούσαν τις φυτείες. Οι φυτείες, εκτείνονταν σε 3 διαζώματα, καλύπτοντας συνολική έκταση 7 στρεμμάτων περίπου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις