Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έξοδος εκδρομέων Αυγούστου: Με 100% πληρότητα πλοία, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ
ΕΛΛΑΔΑ

Έξοδος εκδρομέων Αυγούστου: Με 100% πληρότητα πλοία, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ

Έξοδος εκδρομέων Αυγούστου: Eκτιμήσεις αναμένουν περισσότερα από 40.000 οχήματα να περάσουν από τα διόδια Ελευσίνας ή Αφιδνών ανά ημέρα μέχρι και την Κυριακή το βράδυ

Αδειάζει όλο και περισσότερο η Αθήνα, με τους αδειούχους Αυγούστου να φεύγουν για τις διακοπές τους. Η έξοδος συνεχίζεται δυναμικά και αναμένεται να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο καθώς αυτό είναι το πρώτο του Αυγούστου. Πλοία, αεροπλάνα και ΚΤΕΛ αναχωρούν με πληρότητες σχεδόν 100%. Eκτιμήσεις αναμένουν περισσότερα από 40.000 οχήματα να περάσουν από τα διόδια Ελευσίνας ή Αφιδνών ανά ημέρα μέχρι και την Κυριακή το βράδυ.

Αντίστοιχα, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου τα δρομολόγια των πλοίων είναι συνεχή, με τους ταξιδιώτες να περιμένουν από πολύ νωρίς στην ουρά για να επιβιβαστούν. Μόνο από τα λιμάνια της Αττικής υπολογίζεται πως θα αναχωρήσουν περισσότεροι από 110.000 επιβάτες με προορισμό τα δεκάδες ελληνικά νησιά, με βάση τις κρατήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Η έξοδος θα ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή με τον μεγαλύτερο όγκο να αποχωρεί σήμερα, Παρασκευή και αύριο Σάββατο.

Τον Ιούλιο αναχώρησαν 173.240 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά

Σημειώνεται πως ολόκληρο τον Ιούλιο αναχώρησαν 173.240 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά. Το 2021 την ίδια περίοδο η έξοδος περιορίστηκε σε μόλις 100.000 επιβάτες. Ανάλογη εικόνα και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου οι πτήσεις εσωτερικού προς τα νησιά είναι κορυφαία επιλογή. Και τα τρένα και τα λεωφορεία αναχωρούν από Σταθμό Λαρίσης, Κηφισό και Λιοσίων με μεγάλη πληρότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις