Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

03

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΔΕΘ 2022 Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2022 Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης

ΔΕΘ 2022 Μητσοτάκης: Απαντώντας σε ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης της κοινωνίας θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου τόνισε:

«Έχουμε αποδείξει ότι όσο διαρκεί η κρίση, αξιοποιώντας τον δημοσιονομικό χώρο που έχουμε, οτιδήποτε πετυχαίνουμε με την ανάπτυξη μετατρέπεται σε κοινωνικό μέρισμα για να στηρίξουμε τους πολίτες απέναντι στις συνέπειες της εισαγόμενης ακρίβειας. Στη Έκθεση Θεσσαλονίκης, αφού μετρήσουμε σωστά και ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πολύ συγκεκριμένα ποια είναι εκείνα τα μέτρα στήριξης που μπορεί να περιμένει η κοινωνία. Έχουμε αποδείξει ότι, κρατώντας εφεδρείες και χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας, στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών».

Οικονόμου: Τα έσοδα από τον τουρισμό δίνουν τη δυνατότητα στο κράτος να στηρίξει περισσότερο την κοινωνία

«Η κυβέρνησή μας έχει αποδείξει ότι δουλεύει με σχέδιο για κάθε παραγωγικό τομέα της ελληνικής οικονομίας. Φέτος, αυτή η επαγγελματική δουλειά φαίνεται ιδιαίτερα και στο κομμάτι του τουρισμού» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Τα έσοδα από τον Τουρισμό δίνουν τη δυνατότητα στο κράτος να στηρίξει περισσότερο την κοινωνία που χειμάζεται από την ενεργειακή και από τις υπόλοιπες κρίσεις και να έχουμε επίσης τις πολύτιμες εφεδρείες που χρειαζόμαστε ενόψει του χειμώνα που έρχεται. Παράλληλα, τα έσοδα από τον Τουρισμό περνούν άμεσα στην καθημερινή οικονομία και ενισχύουν απευθείας το εισόδημα των πολιτών», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, είπε ότι η τουριστική κίνηση στη χώρα μας φέτος καταγράφει ισχυρή δυναμική, καθώς οι τουριστικές ροές ξεπερνούν ακόμη και τις πιο αισιόδοξες αρχικές προβλέψεις.

«Οι αφίξεις από το εξωτερικό στα αεροδρόμια της χώρας ανήλθαν τον Ιούνιο σε 3.481.000, καταγράφοντας μεγάλη αύξηση σε σχέση με το περσινό ποσοστό, ήταν περίπου 1.980.000 οι αφίξεις, ενώ οριακά αυξημένες είναι συγκριτικά και με τον Ιούνιο το 2019, όταν είχαμε 3.478.000 αφίξεις περίπου». Ανέφερε ακόμη ως χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πάνω από 15.000 τουρίστες επισκέπτονται καθημερινά την Ακρόπολη, ενώ αυτή την εβδομάδα εκτιμάται ότι οι επισκέπτες στην Αθήνα ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.

«Σε υψηλά επίπεδα κινείται επίσης ο τουρισμός και σε άλλες περιοχές της χώρας, στην Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία, καθώς η αντικατάσταση των Ρώσων και των Ουκρανών ταξιδιωτών από επισκέπτες βαλκανικών χωρών μπόρεσε να ισοσκελίσει τις απώλειες που είχαμε από τους τουρίστες αυτούς», είπε.

Υπογράμμισε ότι μεγάλη αύξηση αφίξεων, που φθάνει το 280%, παρατηρείται και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς συμμετέχει πλέον στο κομμάτι αυτό και η κρουαζιέρα.

«Στόχος τώρα είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και η προσέλκυση τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο βορειοευρωπαίων συνταξιούχων», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου. Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή σειρά προγραμμάτων που απευθύνονται και στο εσωτερικό κι έχουν κυρίως σκοπό να βοηθήσουν εκείνους τους συμπολίτες μας που πλήττονται από τις επάλληλες κρίσεις και δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους. Σκοπός είναι να κάνουν και αυτοί κάποιες μέρες διακοπές, δίνοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του πρώην ΟΑΕΔ με προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ που τρέχει από την 1η Αυγούστου για περιοχές με ειδική μέριμνα για περιοχές όπως η βόρεια Εύβοια, αλλά και σε εκείνο που απευθύνεται αποκλειστικά σε συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες. Εξήγησε επίσης ότι ιδιαίτερα διευρυμένο είναι φέτος και το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους με την παροχή άυλης ψηφιακής κάρτας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε ακολούθως μία ενημέρωση για τις πυρκαγιές, επισημαίνοντας ότι την τελευταία εβδομάδα το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να επέμβει σε 756 αστικές πυρκαγιές, 472 παροχές βοήθειας και 297 δασικές πυρκαγιές, ενώ μόνο το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις