Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

05

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές αυτοκινήτων Χαλκιδική: Περισσότερα από 19.000 ευρώ η λεία
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές αυτοκινήτων Χαλκιδική: Περισσότερα από 19.000 ευρώ η λεία

Κλοπές αυτοκινήτων Χαλκιδική: Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους

Σπείρα «άνοιγε» οχήματα σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα η λεία να ξεπεράσει τα 19.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, ακόμη πέντε διαρρήξεις σε οχήματα στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική είχαν κάνει δύο αλλοδαποί, ηλικίας 52 και 55 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. τον Ιούλιο του 2022, για διάρρηξη οχήματος σε παραλία της Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα που έγινε από την αστυνομία, προέκυψε ότι οι δύο μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους είχαν κάνει ακόμη τέσσερις διαρρήξεις οχημάτων στη Χαλκιδική και μία στη Θεσσαλονίκη, με συνολική λεία που ξεπερνά τις 12.500 ευρώ. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση της σπείρας σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη:

Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους

Από την συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, προέκυψε ότι ενεργώντας μαζί με ακόμα έναν συνεργό τους, ηλικίας 55 ετών, από τον Αύγουστο του 2019 έως τον Ιούλιο του 2022 διέπραξαν ακόμα τέσσερις διαρρήξεις οχημάτων σε παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής και μία διάρρηξη οχήματος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 5.020 ευρώ και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 7.500 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν συλληφθεί το βράδυ της 8ης Ιουλίου 2022 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιθωνίας, με τη συνδρομή και αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καλλινδοίων, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 7ης Ιουλίου 2022, διέρρηξαν σταθμευμένο όχημα που βρίσκονταν σε παραλία της Χαλκιδικής, από όπου αφαίρεσαν ένα σακίδιο πλάτης που περιείχε διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και έγγραφα, συνολικής αξίας 7.100 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλεμμένων ηλεκτρονικών συσκευών

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμεναν προσωρινά οι συλληφθέντες εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μέρος των παραπάνω κλεμμένων ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και πολλές ακόμη ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, την κατοχή των οποίων δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις