Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

27

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λεωφορεία που προστατεύουν από τον κορονοϊό: Στους δρόμους της Αθήνας 1.200 οχήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Λεωφορεία που προστατεύουν από τον κορονοϊό: Στους δρόμους της Αθήνας 1.200 οχήματα

Λεωφορεία που προστατεύουν από τον κορονοϊό: Ασπίδα προστασίας

Ασπίδα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό υψώνει η Ανώνυμη Εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ. Α.Ε.), προκηρύσσοντας δύο διαγωνισμούς για την εγκατάσταση ειδικού αντιμικροβιακού εξοπλισμού στα λεωφορεία της Αθήνας. O πρώτος εξ αυτών είναι προϋπολογισμού 1.026.720 ευρώ (συν Φ.Π.Α.) και αφορά την τοποθέτηση-επένδυση αντιμικροβιακών φύλλων χαλκού, και ειδικότερα, φύλλων, διάφανων φιλμ και θερμοσυστελλόμενων σωληνων (tubes), περιεκτικότητας σε χαλκό τουλάχιστον 98%. Η τοποθέτηση των αντιμικροβιακών υλικών θα γίνει στις επιφάνειες αφής 1.200 αστικών λεωφορείων της εταιρείας. Ειδικότερα, τα αντιμικροβιακά φύλλα χαλκού (πάχους τουλάχιστον 0,035 χλστ.) εξουδετερώνουν αρκετούς από τους ισχυρότερους τύπους παθογόνων βακτηρίων και ιών, και ειδικότερα τον ιό SARS-COV-2 – COVID-19. Το μικροβιακό φορτίο μειώνεται ολοκληρωτικά πάνω στην επιφάνεια του χαλκού σε ποσοστό άνω του 99% και μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος μετάδοσης της μόλυνσης μέσω της αφής.

Τα σημεία τοποθέτησης των αντιμικροβιακών προϊόντων – φύλλων χαλκού επί των οχημάτων είναι:

– χειρολαβές θυρών
– χειρολαβές καθισμάτων
– κουπαστές
– χειρολαβές ορθίων
– μπάρες ορθίων
– περιμετρικές μπάρες.

Αντιμικροβιακά φίλτρα αέρα στις μονάδες κλιματισμού

δεύτερος διαγωνισμός είναι ύψους 297.600 ευρώ (συν Φ.Π.Α.) και αφορά την παροχή υπηρεσιών τοποθέτησης αντιμικροβιακων φίλτρων αέρα με ιόντα χαλκού στις κλιματιστικές μονάδες των οχημάτων της ΟΣΥ. Ειδικότερα, πρόκειται για φίλτρα αέρα κλιματιστικών με ιόντα χαλκού πάχους τουλάχιστον 6 mm και 60gr/τ.μ. που θα τοποθετηθούν στις μονάδες κλιματισμού 1.200 αστικών λεωφορείων. Η τοποθέτηση των αντιμικροβιακών φίλτρων αέρα κλιματιστικών με ιόντα χαλκού, όπως αποδεικνύεται από πιστοποιητικά αξιολόγησης αποτελεσματικότητας, εξουδετερώνει αρκετούς από τους ισχυρότερους τύπους παθογόνων βακτηρίων και ιών, και ειδικότερα τον ιό SARS-COV-2 – COVID-19 σε ποσοστό άνω του 99%.

Το μικροβιακό φορτίο μειώνεται σημαντικά επάνω στην επιφάνεια των αντιμικροβιακών φίλτρων αέρα κλιματιστικών με ιόντα χαλκού σε ποσοστό άνω του 99% εναντίων των ιών SARS-COV-2 – COVID-19 και Η1Ν1, και σε ποσοστό άνω του 88% εναντίων των μικροβίων Χρυσίζων Σταφυλόκοκκος, Κλεμπσιέλλα της πνευμονίας & Αεριογόνος Ψευδομονάδα κ.α.

Σημειώνεται ότι στόχος της ΟΣΥ μέσω των δύο διαγωνισμών είναι η μείωση των λοιμώξεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που όπως έχει αποδειχθεί αποτελούν μία από τις βασικές εστίες διασποράς του ιού. To συνολικό ύψος των διαγωνισμών υπερβαινει τα 1,3 εκ. ευρώ. Οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των προσφορών είναι 26.07.2022 για τις αντιμικροβιακές επιφάνειες και 29.08.2022 για τις κλιματιστικές μονάδες.

www.carandmotor.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις