Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

22

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Η πιο όμορφη διαδρομή στον κόσμο: Αν ταξιδεύεις με αυτοκίνητο, αυτό πρέπει να το ζήσεις!
PLUS

Η πιο όμορφη διαδρομή στον κόσμο: Αν ταξιδεύεις με αυτοκίνητο, αυτό πρέπει να το ζήσεις!

Η πιο όμορφη διαδρομή στον κόσμο: Παρά τις αναρίθμητες διαδρομές ξεχωριστού κάλλους με τις οποίες είναι προικισμένη η χώρα μας, καμία δεν προσφέρει το θέαμα της Amalfitana

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η θερινή περίοδος, με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να έχουν φορτώσει τα αυτοκίνητά τους και να ξεχύνονται σε προορισμούς. Η έναρξη, ωστόσο, της περιόδου ανεμελιάς και χαλάρωσης δεν ξεκινά από τη στιγμή που πατήσουμε το πόδι μας στον τόπο των διακοπών μας.

Αυτός είναι ο ελληνικός «δρόμος του θανάτου»
Ο δρόμος που περνά μέσα από τη θάλασσα

Aλλά από την ώρα που κάτσουμε πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου μας, τραβώντας πλώρη για το ξενοδοχείο μας. Διότι σε ένα ταξίδι η μισή γοητεία κρύβεται στον προορισμό, και η άλλη μισή… στην διαδρομή που ακολουθούμε μέχρι να φτάσουμε σε αυτόν.

Στη χώρα μας, οι διαδρομές αστείρευτου κάλλους είναι πραγματικά αναρίθμητες. Παρ’ όλα αυτά, καμία διαδρομή δεν συγκρίνεται με την Ακτή του Αμάλφι, ένα τμήμα της ακτογραμμής στη νότια Ιταλία με θέα στο Τυρρηνικό Πέλαγος και τον κόλπο του Σαλέρνο και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς ολόκληρης της Ιταλίας και αγαπημένο μέρος των απανταχού jet setters. Όλο το μήκος της ακτής καλύπτει ο συγκλονιστικός «αιωρούμενος» δρόμος 163 (ή Amalfitana) που συνδέει τις πόλεις Amalfi – Positano – Sorrento. Έχει μήκος άνω των 50 χλμ. και διατρέχει μια πληθώρα γραφικών χωριών που απλώνονται πάνω στους λόφους, συνθέτοντας ένα μοναδικό θέαμα.

Απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο

Διασχίζοντας με το αυτοκίνητό μας την Ακτή του Αμάλφι θα σαγηνευτούμε από το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο: Από τη μία μεριά ξεδιπλώνεται ο καταπράσινος λόφος με τα παστέλ χρώματος σπιτάκια και από την άλλη δεσπόζουν τα κρυστάλλινα νερά του Τυρρηνικού Πελάγους. Παρ’ όλα αυτά, η μοναδικής ομορφιάς διαδρομή κρύβει και μερικές παγίδες, δεδομένου ότι υπάρχουν σημεία όπου ο δρόμος στενεύει απότομα και μετά βίας μπορεί να φιλοξενήσει δύο αυτοκίνητα.

Δεν είναι λίγα, άλλωστε, τα περιστατικά που κατά τις μετωπικές συναντήσεις λεωφορείων προκλήθηκε πραγματικό χάος, με την κυκλοφορία να διακόπτεται για αρκετές ώρες. Ξεχωριστό χαρακτήρα στην Amalfatina δίνουν επίσης και οι φουρκέτες που απλώνονται στους λόφους, και απαιτούν από τον οδηγό να έχει διαρκώς εστιασμένη την προσοχή του στον δρόμο και να μην αφήνεται να παρασυρθεί από τη σαγηνευτική θέα που σερβίρεται μπροστά του.

Πηγή: Car & Moto

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις