Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Προσοχή: Δεν είναι ταινία της Finos Film
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσοχή: Δεν είναι ταινία της Finos Film

Όχι, δεν μιλάμε για τον ...ξυπόλητο πρίγκηπα!

Από τη Λίνα Δρούγκα, Δημοσιογράφο

Η δική μου γενιά μεγάλωσε με σαββατιάτικες ελληνικές ταινίες. Αθάνατοι ηθοποιοί, μοναδικές ερμηνείες, η οικογένεια στις 9 ακριβώς καθόταν στον καναπέ, και περίμενε πώς και πώς να ξεκινήσει το έργο. Ακόμη και αν ήταν χιλιοπαιγμένο, πάλι γελούσαμε με την καρδιά μας σε κάθε ατάκα. Ο Κώστας Βουτσάς από τους πιο αγαπημένους. Ποιος από εμάς δεν τον θυμάται στην ταινία «Ξυπόλητος Πρίγκηψ» να μοιράζει χρυσά ρολόγια…

Τα χρόνια πέρασαν. Σαουδική Αραβία και Ελλάδα συνδέουν ιστορικοί δεσμοί. Και εμείς μεγαλώσαμε με την εικόνα του πρίγκηπα να μοιράζει χρυσά ρολόγια.

‘Χρυσές’ συμφωνίες

Οι σκέψεις αυτές μου ήρθαν στο μυαλό με την ευκαιρία της επίσκεψης του Πρίγκιπα-Διαδόχου του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, αλλά και τη φράση του υψηλού προσκεκλημένου «Σας υπόσχομαι ότι όταν έρχομαι στην Ελλάδα, δεν θα έρχομαι με άδεια χέρια».

Ο ίδιος αναφερόταν σε μια σειρά σημαντικότατων συμφωνιών στις οποίες προχωρούν οι δύο χώρες. Και δεν μιλάμε για τον …ξυπόλητο πρίγκηπα Βουτσά….Είναι ξεκάθαρη η πρόθεση των Αράβων για σοβαρές επενδύσεις και σοβαρές συμφωνίες.

Φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο οι ίδιοι παράγουν από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για Ελλάδα και Ευρώπη καταρχήν, με τη χώρα μας να μετατρέπεται σε ενεργειακή «γέφυρα» ανάμεσα στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.

Και στο βάθος… υδρογόνο

Και στο βάθος κουβέντες για υδρογόνο, το καύσιμο του μέλλοντος. Μεγάλη η σημασία του έργου του ECM (East to Med data Corridor) , του υποθαλάσσιου και επίγειου καλωδιακού συστήματος μεταφοράς δεδομένων που θα συνδέει την Ευρώπη με την Ασία μέσω Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας και θα καταστήσει την Ελλάδα πύλη εισόδου δεδομένων προς την ΕΕ, διασυνδέοντάς την ταυτόχρονα με τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Μία ακόμα «γέφυρα» της χώρας μας.

Οι επενδυτικές ευκαιρίες είναι πολλές, και ο συνομιλητής του πρωθυπουργού ενημερώθηκε χθες για όσα προσφέρει η Ελλάδα στις τουριστικές υποδομές, στην αγορά ακινήτων, στις ναυτιλιακές μεταφορές, στον τομέα των logistics και αλλού. «Δεν θα έρχομαι με άδεια χέρια», είπε ο διάδοχος του θρόνου… Και το μυαλό πια δεν πηγαίνει 50 χρόνια πίσω, αλλά 50 και πλέον χρόνια μπροστά…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις