Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

22

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δίκη Χρυσής Αυγής σήμερα: Εξετάζεται το αίτημα αναβολής που έχει υποβάλει η πλευρά Μιχαλολιάκου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής σήμερα: Εξετάζεται το αίτημα αναβολής που έχει υποβάλει η πλευρά Μιχαλολιάκου

Δίκη Χρυσής Αυγής σήμερα: Απορρίφθηκε το αίτημα του Γιάννη Λαγού

Με την εξέταση του αιτήματος αναβολής για λόγους υγείας που έχει υποβάλει η πλευρά του Νίκου Μιχαλολιάκου αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε ζητήσει από τους συνηγόρους υπεράσπισης να προσκομιστεί ένα πρόσφατο αναλυτικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του καθώς και μία πρόβλεψη για το πότε θα βελτιωθεί. Ο καταδικασθείς ως ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσής Αυγή» πριν από μερικούς μήνες είχε νοσήσει από κορωνοϊό και είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πλέον, όπως ανέφεραν οι δικηγόροι του,  βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης και αδυνατεί να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου για το οποίο δικάζεται σε δεύτερο βαθμό και γι’ αυτό το λόγο ζητούν η δίκη να αναβληθεί.

Το δικαστήριο κατά τις δύο προηγούμενες δικασίμους δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης για τη δολοφονία Φύσσα και άλλες αιματηρές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, καθώς εκκρεμούσαν αιτήματα αποφυλάκισης και άλλα δικονομικά αιτήματα από την πλευρά των κατηγορούμενων.

Απορρίφθηκε το αίτημα του Γιάννη Λαγού

Η έδρα ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση απέρριψε το αίτημα του Γιάννη Λαγού, ο οποίος ζήτησε να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής των 13 ετών και 8 μηνών κάθειρξης και άλλων τριών κατηγορουμένων, του πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιου Πανταζή, του Ελπιδοφόρου Καλαρίτη και του Γιώργου Σταμπέλου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η παραμονή τους στη φυλακή επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στους ίδιους και στις οικογένειές τους. Εφόσον το δικαστήριο δεν κάνει δεκτό το αίτημα αναβολής και δεν υπάρξουν άλλα δικονομικά αιτήματα, η διαδικασία θα συνεχιστεί με καταθέσεις μαρτύρων. Οι μάρτυρες κατηγορίας φτάνουν τους 146. Πρώτοι στον κατάλογο είναι οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και Μάγδα, δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν 54 κατηγορούμενοι, με τους 50 εξ αυτών να αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις