Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίκη Χρυσής Αυγής σήμερα: Εντάσεις στην αίθουσα, διακόπη το δικαστήριο
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής σήμερα: Εντάσεις στην αίθουσα, διακόπη το δικαστήριο

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 28 Σεπτεμβρίου

Για τις 28 Σεπτεμβρίου διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής. Το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων απέρριψε το αίτημα της πλευράς Μιχαλολιάκου να αναβληθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για λόγους υγείας, όμως έδωσε μία μακρά διακοπή ώστε ο να υπάρχει χρόνος ο κατηγορούμενος να μπορέσει να διορίσει και τυπικά συνήγορο υπεράσπισης στη δίκη εφόσον το επιθυμεί. Δεν έλειψαν οι εντάσεις μέσα στη δικαστική αίθουσα μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής περί «δικονομικής αταξίας» και χρειάστηκε να κληθούν αστυνομικοί μέσα στην αίθουσα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Οι υπερασπιστές διαμαρτυρήθηκαν έντονα φωνάζοντας «ντροπή» και «να φέρετε τα ΜΑΤ», ενώ και ο Κ. Παπαδάκης σχολίασε πως «η αστυνομία δεν είναι για τους συνηγόρους». Υπήρξε και φραστικό επεισόδιο μεταξύ της Μάγδας Φύσσα και του δικηγόρου Δ.Παπαδέλλη που εκπροσωπεί τον Ν.Μιχαλολιάκο με τη μητέρα του Παύλου Φύσσα να φωνάζει «μην με απειλείς».

“Βρίσκομαι άδικα στη φυλακή εδώ και τρία χρόνια”

Παράλληλα υπήρξε και ζήτημα αποχής που έθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων ότι εφόσον η διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει κατά την τρίτη συνεδρίαση. Η πλειοψηφία της υπεράσπισης υποστήριξε ότι δεσμεύεται από την απόφαση αυτή.

Παρών στο εδώλιο ήταν ο Γιάννης Λαγός ο οποίος μέσω του συνηγόρου του υποστήριξε πως η δίκη έχει πολιτικοποιηθεί και θίγεται το δικαίωμα της ελευθερίας του. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος δήλωσε στο δικαστήριο: «Σέβομαι τη θέση του κυρίου Μιχαλολιάκου, αλλά βρίσκομαι στη φυλακή τρία χρόνια για ποινή που θεωρώ άδικη. Έκανα απεργία πείνας 25 ημέρες και σταμάτησα γιατί έμαθα ότι θα ξεκινήσει το εφετείο το καλοκαίρι. Έχουν περάσει 40 ημέρες χωρίς να ξεκινήσουμε. Ποια ουσία της απεργίας πείνας; Θέλω να μιλήσω με στοιχεία να δείξω ότι κακώς έχω καταδικαστεί. Αν αθωωθώ ή αν πάρω ελαφρυντικό, δεν θέλω να γίνει αφού έχω εκτίσει την ποινή μου 13 ετών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις