Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Παπαδάκης σπίτι: Κάναμε ό,τι μπορούσαμε να σώσουμε την περιουσία μας στην Πεντέλη
LIFESTYLE

Παπαδάκης σπίτι: Κάναμε ό,τι μπορούσαμε να σώσουμε την περιουσία μας στην Πεντέλη

Παπαδάκης σπίτι: Το "ευχαριστώ" στους εθελοντές και οι προσπάθειες για να σωθεί το σπίτι του.

Μεταξύ των ανθρώπων των οποίων τα σπίτια απειλήθηκαν από την πύρινη λαίλαπα στην Πεντέλη ήταν και αυτό του Γιώργου Παπαδάκη. Ο γιος του γνωστού δημοσιογράφου, Φοίβος περιέγραψε στην εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε ο ίδιος και ο πατέρας του προκειμένου να σωθεί το πατρικό του. “Δυστυχώς στο ίδιο έργο θεατές. Εγώ κι η οικογένειά μου ως κάτοικοι της Πεντέλης, οι άνθρωποι που πονάμε τον τόπο αυτόν, που έχουμε δει πολλές φορές την Πεντέλη να καίγεται. Εγώ ήμουν εκεί και προσπάθησα να σώσω το σπίτι των γονιών μου” ανέφερε αρχικά ο Φοίβος Παπαδάκης, υπογραμμίζοντας πως μένουν στην περιοχή από το 1998 και αυτή ήταν η τρίτη φορά που ήρθαν αντιμέτωποι με τις φλόγες.

“Πολλοί άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους”

“Όλοι οι κάτοικοι ήμασταν μια γροθιά μαζί με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε αλλά δυστυχώς ο απολογισμός είναι τραγικός. Πολλοί άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους κι ένα πράσινο που πλέον δεν υπάρχει στην Πεντέλη και στην Αττική” πρόσθεσε. “Μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά ήμουν εδώ στο γραφείο. Ενημερώθηκα για την φωτιά στην Πεντέλη κι αμέσως η σκέψη μου πήγε στους γονείς μου και στο πατρικό μου. Εκείνη την ώρα η φωτιά βρισκόταν μακριά από το σπίτι μας, προς Ντράφι και Παλλήνη. Η φωτιά έφτασε σε εμάς γύρω στις 2 τα ξημερώματα και πολύ σωστά μας απομάκρυναν οι αστυνομικοί γιατί η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής προέχει. Μετά από λίγο επιστρέψαμε κι η φωτιά είχε φτάσει στα 5 μέτρα από το κηπάκι” περιέγραψε ο δημοσιογράφος.

Όπως είπε, οι ριπές των ανέμων ήταν τόσο ισχυρές, που πετούσαν τις καύτρες παντού. “Το κηπάκι έπιανε συνεχώς φωτιά, έσβηνα με κουβάδες για πέντε ώρες. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε με τον πατέρα μου. Εκείνη την ώρα βρίσκεσαι σε σοκ. Είναι εφιάλτης. Ποτίζαμε ολόκληρο το σπίτι. Εύχομαι να μην το ζήσει ξανά κανείς” τόνισε. Τέλος, ο Φοίβος Παπαδάκης ευχαρίστησε τους εθελοντές που τους βοήθησαν και σώθηκε το σπίτι του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις