Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Ακόμα και οι τραπεζίτες έχουν καρδιά..»
ΚΟΣΜΟΣ

«Ακόμα και οι τραπεζίτες έχουν καρδιά..»

Η γειτονική Ιταλία μπαίνει σε πολιτικές περιπέτειες

Από τη Λίνα Δρούγκα, Δημοσιογράφο

Δεν είναι συνηθισμένη η εικόνα ενός συγκινημένου τραπεζίτη. Πόσο μάλλον ενός τεχνοκράτη στα «κυβικά» του Μάριο Ντράγκι.
Καταχειροκροτούμενος ανακοίνωσε στην ολομέλεια της ιταλικής βουλής την απόφαση του να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία ενάμιση χρόνο μετά.

Και ήταν το χειροκρότημα αυτό που το έκανε να «σπάσει» έστω για λίγο, ήταν η πίεση του τελευταίου διαστήματος ενδεχομένως… Και το γεγονός, πως όσο και αν προσπάθησε, δεν μπόρεσε να κρατήσει ζωντανή την κυβέρνηση συνασπισμού. Χαρακτηριστικό του, «ό,τι πιάνει στα χέρια του, το φέρνει εις πέρας σε επιτυχία».

Σε περιπέτειες οι Ιταλοί

«Ακόμα και οι τραπεζίτες έχουν καρδιά», είπε στα λίγα λόγια του αποχαιρετισμού του. Η γειτονική Ιταλία μπαίνει σε πολιτικές περιπέτειες. Μοιάζουν αναπόφευκτες οι εκλογές το φθινόπωρο. Πριν από λίγο καιρό ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας του απένειμε το παράσημο του Σταυρού της Αξίας. Και ο Μάριο Ντράγκι σε εκείνη την τελετή, μίλησε και πάλι με.. ανθρώπινο πρόσημο, και όχι με λόγια τεχνοκράτη. «Χρειάζεται γνώση, εγκράτεια και θάρρος. Χωρίς θάρρος, τίποτα δεν γίνεται». Και χωρίς καρδιά τίποτε δεν γίνεται αγαπητέ Σούπερ Μάριο. Δίκιο έχεις!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις