Μάρτιν Χαλκιδική: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου

ΕΛΛΑΔΑ

Μάρτιν Χαλκιδική: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ιφιγένεια Αντωνοπούλου

Μάρτιν Χαλκιδική: Από το Σάββατο 9 Ιουλίου η τύχη του νεαρού αγνοείται

21.07.2022 | 19:23

Δύο εβδομάδες συμπληρώνονται την Παρασκευή από την ημέρα που ο 31χρονος Μάρτιν Γιοβανόφσκι έκανε τη βουτιά στην παραλία «Μύτη», στο Ποσείδι Χαλκιδικής και παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα. Από το Σάββατο 9 Ιουλίου η τύχη του νεαρού από τη Βόρεια Μακεδονία αγνοείται και παρά τις μεγάλες προσπάθειες που συνεχίζουν να καταβάλουν για 13η ημέρα οι διασώστες εθελοντές του ΟΦΚΑΘ, δεν έχει εντοπιστεί κανένα σημάδι του.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr, ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος, οι σημερινές έρευνες επικεντρώνονται σε παράλιες και βραχώδεις περιοχές σε όλο τον Θερμαϊκό Κόλπο, οι περισσότερες από τις οποίες δεν είναι προσβάσιμες από λουόμενους. Ειδικότερα, οι εθελοντές «σαρώνουν» με το διασωστικό σκάφος τις θαλάσσιες περιοχές στην Επανομή, το Αγγελοχώρι, την Καλλικράτεια και τις εκβολές του Αξιού ποταμού. Επιπλέον, έχουν ήδη πραγματοποιήσει έρευνες στον Μακρύγιαλο, την Μεθώνη και το Κίτρος, χωρίς, ωστόσο, η επιχείρηση να αποδώσει καρπούς. Την ίδια ώρα, τραγική φιγούρα είναι η μητέρα του 31χρονου Μάρτιν που αναμένει στο λιμάνι και περιμένει όσο τίποτε άλλο από τους διασώστες να τις φέρουν νέα για το παιδί της, καθώς αγνοείται για 13 ολόκληρα 24ωρα.

Πτήση από αεροπλάνο και drone

Όπως τονίζει ο κύριος Ράμος, οι έρευνες δεν πρόκειται να σταματήσουν από τους εθελοντές διασώστες του ΟΦΚΑΘ και οι προσπάθειες θα εξακολουθήσουν να γίνονται με αμείωτο ρυθμό, μέχρι να εντοπιστεί κάποιο σημάδι που θα τους οδηγήσει στον Μάρτιν. Υπενθυμίζεται ότι εχθές, οι διασώστες του ΟΦΚΑΘ, βρέθηκαν στις ακτές της Πιερίας, καθώς ένας λουόμενος εντόπισε, την προηγούμενη ημέρα, ένα μαγιό όμοιο με αυτό που φέρεται να φορούσε ο 31χρονος την ημέρα που παρασύρθηκε από τα θαλάσσια κύματα. Παρά τις έρευνες που έγιναν στην αμμουδιά, δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί στο σημείο που τους είχε υποδείξει ο πολίτης που το βρήκε, ωστόσο, οι εθελοντές «σκάναραν» τις θαλάσσιες περιοχές της Πιερίας, χωρίς να εντοπίσουν κάποιο σημάδι του αγνοούμενου.

«Αύριο ο καιρός θα είναι σύμμαχος με άνοδο της θερμοκρασίας και μπουνάτσα και έτσι θα μπορούμε να σηκώσουμε ξανά το αεροπλάνο και το drone για εναέρια έρευνα», αναφέρει ο κ. Ράμος, σημειώνοντας ότι το αεροπλάνο θα ξεκινήσει από τον Θερμαϊκό και θα πετάξει πάνω από την Σκόπελο, την Αλόννησο, κι άλλες περιοχές. Ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ, απευθύνει έκκληση στους πολίτες που το σαββατοκύριακο θα επισκεφτούν τις παραλίες για να απολαύσουν το μπάνιο τους, να έχουν το νου τους μήπως εντοπίσουν κάποιο σημάδι σχετικό με την εξαφάνιση του 31χρονου Μάρτιν. Ακόμη και η πιο απλή πληροφορία μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στους εθελοντές που επιχειρούν για τον εντοπισμό του, για αυτόν τον λόγο προτρέπει στον κόσμο να επικοινωνήσει μαζί τους στην επίσημη σελίδα του ΟΦΚΑΘ στο Facebook.

Ετικέτες
Exit mobile version