Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δόντια Τουρκίας: «Ένιωσα τον χειρότερο πόνο της ζωής μου, αλλά.. σας το συνιστώ”
ΚΟΣΜΟΣ

Δόντια Τουρκίας: «Ένιωσα τον χειρότερο πόνο της ζωής μου, αλλά.. σας το συνιστώ”

Δόντια Τουρκίας: Τι είναι τα «τουρκικά δόντια»

Τα «τουρκικά δόντια» είναι μια νέα οδοντιατρική τάση που αναπτύσσεται στην Τουρκία και προσελκύει πολλούς influencers αλλά κυρίως Βρετανούς πολίτες, γιατί υπόσχεται ότι θα χαρίσει ένα λαμπερό λευκό χαμόγελο, με το κόστος να είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Όμως, έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά αποτυχίας, με τους οδοντιάτρους του Ηνωμένου Βασιλείου -όπου εντοπίζεται κυρίως το πρόβλημα- να προειδοποιούν για συνέπειες στην υγιεινή των δοντιών, που δεν μπορούν να αντιστραφούν. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την nypost.com η 19χρονη ανερχόμενη influencer Anya ταξίδεψε μέχρι την Τουρκία και έβαλε «τουρκικά δόντια», ενώ ανέβασε ένα βίντεο στο TikTok, που τονίζει ότι μπορεί να ένιωσε «τον χειρότερο πόνο της ζωής της», όμως δεν μετανιώνει την απόφαση της και μάλιστα προτρέπει κι άλλο κόσμο.

Το βίντεο με τίτλο «ο χειρότερος πόνος της ζωής μου» είναι διάρκειας επτά δευτερολέπτων και έχει συγκεντρώσει πάνω από 4,2 εκατομμύρια προβολές, με την ίδια σε νεότερες αναρτήσεις να αναφέρει πως νιώθει «περήφανη» και ότι «δεν έχουν κάτι κακό τα δόντια Τουρκίας». Μάλιστα, ορισμένοι από τους ακολούθους της συμφωνούν μαζί της και αναφέρουν ότι «το αποτέλεσμα είναι φανταστικό» και πως «για αυτά τα δόντια άξιζε ο πόνος». Η πλειοψηφία των αντιδράσεων όμως είναι αρνητική, με αρκετούς να τονίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις, οι οποίες θα έρθουν στο άμεσο μέλλον. «Κορίτσι μου, δουλεύω ως οδοντιατρική νοσοκόμα και πριν από κάποιο καιρό ήθελα να φτιάξω και τα δόντια μου έτσι, αλλά σε λίγα χρόνια θα ξοδεύετε χιλιάδες για σωλήνες και εμφυτεύματα!!», ανέφερε μία χρήστης, ενώ ένα άλλο σημείωσε πως «σε 10 χρόνια από τώρα θα πρέπει να αλλάξεις τα δόντια σου».

@anya.bfx WORST PAIN OF MY LIFE WOW #fypシ #crowns #turkeyteeth ♬ if yall keep doing corny stuff im deleting this – The lyric man

Τι είναι τα «τουρκικά δόντια»

Τα «τουρκικά δόντια» είναι μια οδοντιατρική τάση που αναπτύσσεται στην Τουρκία στα τελευταία χρόνια και έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή στην Βρετανία, με αποτέλεσμα οι οδοντίατροι του Ηνωμένου Βασιλείου να έχουν εκδώσει αναλυτικές συμβουλές, καθώς κάθε χρόνο έρχονται αντιμέτωποι με πολλά σχετικά και φρικτά περιστατικά. Μάλιστα, αυτή η αισθητική τάση, έχει γίνει δημοφιλής από τηλεπερσόνες όπως η Katie Price και ο Jack Fincham του «Love Island», περιλαμβάνει την τοποθέτηση θηκών ή όψεων πορσελάνης. Η τάση αυτή υποτίθεται ότι αφήνει τους πελάτες με ένα χαμόγελο λαμπερό ανάλογο με αυτό των σταρ των Χόλιγουντ ενώ ήδη το αντίστοιχο hashtag #Turkeyteeth, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει προβληθεί περισσότερες από 100 εκατομμύρια φορές.

Η 19χρονη με το νέο της χαμόγελο

Ο οδοντίατρος λοιπόν, τροχίζει τα δόντια και τους δίνει ένα κοφτερό σχήμα, ώστε πάνω τους να τοποθετηθούν θήκες, για να προσφέρουν «ένα λαμπερό χαμόγελο με κατάλευκα δόντια». Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη πρακτική εφαρμόζεται υπό κανονικές συνθήκες, μόνο σε χαλασμένα δόντια, καθώς λόγω του τροχίσματος επηρεάζεται το νεύρο. Έτσι, σε περίπτωση που στο δόντι δεν έχει απονεύρωση ή δεν έχει χαλάσει, το νεύρο μολύνεται, με την μόλυνση να εξαπλώνεται σιγά σιγά σε όλο το στόμα και να δημιουργεί χρόνια προβλήματα, που δεν λύνονται με μια απλή επίσκεψη στον οδοντίατρο ή μόνο με μια επέμβαση.

@anya.bfx #fyp ♬ My Way – Ella Mai

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις