Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

19

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά τώρα Πεντέλη: Καταστροφικό το πέρασμα της φωτιάς, κάηκαν σπίτια
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα Πεντέλη: Καταστροφικό το πέρασμα της φωτιάς, κάηκαν σπίτια

Καταστροφικό το πέρασμα της φωτιάς από πολλά σημεία της Ανατολικής Αττικής

Δραματική είναι η κατάσταση στην Παλλήνη, με το βασικό μέτωπο της φωτιάς να βρίσκεται, πλέον, εκεί, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης, Κώστας Σμέρος. Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των εναέριων μέσων, που επιχειρούν ξανά με το πρώτο φως της ημέρας, κατοικίες παραδόθηκαν στις φλόγες, με τις ζημιές να είναι εκτεταμένες και σε πυλώνες με ηλεκτροφόρα καλώδια. Συγκλονιστική ήταν και η στιγμή που το τηλεοπτικό συνεργείο του Alpha κινδύνευσε από τις φλόγες στη Νέα Παλλήνη και κατάφερε να φύγει την τελευταία στιγμή από το σημείο. Τα μέτωπα παραμένουν δεκάδες και σε Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μεγάλο αγώνα, ενώ παράλληλα παλεύουν με πολύ ισχυρούς ανέμους.

Στο πέρασμά της, η φωτιά κατέκαψε δασική έκταση, σημαντικό πράσινο πνεύμονα για την Αττική και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε κατοικίες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας – Παλλήνης Ευάγγελο Μπουρνούς «ίσως να έχουν καεί περισσότερα από 10 σπίτια στο Ντράφι, επειδή ο αέρας δυνάμωσε πέρασε από τους κήπους και τις αυλές».

Καταστροφές σε σπίτια στην Ανθούσα και Παλαιά Πεντέλη

Στο μεταξύ, μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα ήταν αυτή που έζησαν οι κάτοικοι σε περιοχές γύρω από την Πεντέλη που δοκιμάζονται από την καταστροφική πυρκαγιά.

Όπως φαίνεται, ένα σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες και στην Ανθούσα δείχνοντας πόσο δύσκολη παραμένει η κατάσταση.

Στις 02:30 τη νύχτα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, είπε ότι καίγονται και ότι είχαν καεί και νωρίτερα σπίτια στην Παλαιά Πεντέλη, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει εικόνα για το πόσα είναι αυτά, αλλά και για το μέγεθος των ζημιών.

 

Τι δείχνει η δορυφορική εικόνα για τη φωτιά στην Πεντέλη

Σοκ και δέος και προκαλεί η φωτογραφία που δημοσίευσε το Meteo με τον καπνό από τη φωτιά στην Πεντέλη να έχει φτάσει έως τα Κύθηρα. Οπως αναφέρει το meteo ο καπνός έχει ταξιδέψει έως και 400 χιλιόμετρα από την πυρκαγιά στην Πεντέλη, η οποία με διάσπαρτες εστίες συνεχίζει να καίει.

Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει «οπτική δορυφορική εικόνα που λάβαμε και επεξεργαστήκαμε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr από τον Ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11, δείχνει τον καπνό της δασικής πυρκαγιάς της Πεντέλης να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς βόρειους-βορειοανατολικούς ανέμους τουλάχιστον 400 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά προς την θάλασσα των Κυθήρων και το Νοτιοδυτικό Κρητικό Πέλαγος το πρωί της Τετάρτης 20.07.2022 07:40».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις