Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχαίο στον ΒΟΑΚ – Κρήτη: “Κανένας δρόμος δεν σκοτώνει και κανένας δεν σώζει”
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο στον ΒΟΑΚ – Κρήτη: “Κανένας δρόμος δεν σκοτώνει και κανένας δεν σώζει”

Τροχαίο στον ΒΟΑΚ - Κρήτη: "Να αυτοκτονήσεις μπορείς. Να δολοφονήσεις όχι!"

Στην «αγκαλιά του θανάτου» με 150 χιλιόμετρα την ώρα, σε ένα σημείο του οδικού άξονα της Κρήτης , που δεν επιτρέπεται, ούτε να διανοηθεί κανείς. Αυτή, όμως, ήταν η ταχύτητα, όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με την οποία αγροτικό όχημα 4χ4 καρφώθηκε πάνω σε κολώνα, στον κόμβο Αλικαρνασσού με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένας 29χρονος παλαιστινιακής καταγωγής και να τραυματισθούν σοβαρά δύο Κρητικοί, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Το νέο τροχαίο δυστύχημα που καταγράφεται στους δρόμους της Κρήτης, συνέβη στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας, στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ) και συγκεκριμένα στον κόμβο Αλικαρνασσού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ηράκλειο κάτω από τη γέφυρα. Ομάδα της ΕΜΑΚ έφθασε στον τόπο του τραγικού δυστυχήματος και χρειάστηκε να απεγκλωβίσει από την άμορφη μάζα σιδερικών τους δύο από τους τρεις επιβαίνοντες του οχήματος για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο ενώ ο αλλοδαπός ήταν ήδη νεκρός, καθώς είχε εκσφενδονιστεί έξω από το αυτοκίνητο όπου και βρέθηκε από τους διασώστες.

Κρίσιμη η κατάσταση του 26χρονου συνεπιβάτη

Η κατάσταση του 33χρονου οδηγού είναι μεν σοβαρή, ωστόσο φαίνεται να έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος για τη ζωή του, όμως ο 26χρονος συνεπιβάτης βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και οι γιατροί έδιναν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από την Τροχαία που καλύπτει την Β.Ο.Α.Κ  και στην οποία δεν είχε καταγραφεί ως τώρα θανατηφόρο δυστύχημα. Το βέβαιο είναι ότι ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα τη σφοδρή πρόσκρουση στην κολώνα.

Το νέο θανατηφόρο δυστύχημα, δεν κλείνει με τα κλασσικά κλισέ για τον θρήνο, την ηλικία των επιβαινόντων και τα συνήθη, που συνοδεύουν δημοσιογραφικά ένα τέτοιο δραματικό γεγονός, που προστίθεται σαν ματωμένος κρίκος μιας ατέλειωτης αλυσίδας, σε πολλά άλλα. Κλείνει με τα σκληρά, πλην αληθινά, λόγια του προέδρου του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, Γιάννη Λιονάκη, ο οποίος συνόδευσε τη δημοσίευση με φωτογραφία –σοκ, όπου φαίνεται στο κοντέρ η ταχύτητα των 150 χιλιομέτρων, απαγορευτική στο συγκεκριμένο οδικό σημείο.

Η ανάρτηση του κ. Λιονάκη

Στην ανάρτησή του, λοιπόν, ο κ. Λιονάκης, αφού εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του 29χρονου, τονίζει: “Συλλυπητήρια στους δικούς σου, αλλά αυτή η ταχύτητα σκοτώνει! Το αυτοκίνητό σου φίλε το δοκίμασαν για να δούνε την Ασφάλεια της καμπίνας του με ταχύτητα 64 χλμ/ώ!! Όταν εσύ τρέχεις με αυτές τις ταχύτητες τίποτε δεν σε σώζει. Προσέξτε το όλοι σας καλά αυτό. Τυχεροί αυτοί που ζουν από αυτό το συμβάν και μακάρι να πάνε καλά. Κι αν αντί την κολώνα συναντήσουμε τον απέναντι που οδηγεί με σύνεση και προσοχή ,γιατί να τον σκοτώσεις; Είναι τυχερά γεγονότα τα τροχαία;

Να αυτοκτονήσεις μπορείς. Να δολοφονήσεις όχι! Και δυστυχώς είναι πολλοί που αναπτύσσουν ακόμη μεγαλύτερες δολοφονικές ταχύτητες!! Επιτέλους φρένο στην ταχύτητα, φρένο στο μυαλό!
Κανένας δρόμος από μόνος του δεν σκοτώνει και κανένας δεν σώζει.. ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις